Borec za pravice socialno šibkejših Boris Krabonja v mariborskem dobrodelnem društvu UP-ornik večkrat zbira prispevke za pomoč ljudem v stiski.

Mariborski humanitarec Boris Krabonja je včeraj na svojem Facebook profilu objavil, da za 19-letnika in njegova mladolena brata v dobrodelnem društvu UP-ornik zbirajo prostovoljne prispevke.

Mariborskega dobrotnika so Slovenci zelo presenetili, saj so potreben znesek zbrali v samo šestih urah.

Zapisal je: »Neverjetno! Samo šest ur in na računu je več kot 2400 evrov in tako zaključujem zbiranje za te tri fante. Moj globok poklon in če kdaj, ste me danes pustili brez besed in … ganjen … Hvala, da nam zaupate in da ste vselej z nami.«

Krabonja je na svojem Facebooku še razkril, da je bilo zbranega več denarja,kot so prosili. Zbran denar bodo porabili za nadaljnje življenje treh mladeničev:

»Včeraj je bil dan, ki mi je bil namenjen ... Še enkrat se želim zahvaliti vsem vam, ki ste se masovno odzvali pri pomoči 19-letniku in njegovima mladolenima bratoma. Denarja je na računo mnogo več, kot smo prosili, zato vas obveščam (v kolikor vam je prav, če je kdo drugačnega mnenja mi prosim napišite v zasebna sporočila), da preostanek denarja porabimo za njihovo nadalnje življenje.«

Krabonja, ki se je s prostovoljstvom se je začel ukvarjati pred slabimi osmimi leti, ko mu je dijakinja povedala, v kako hudi socialni stiski je, je še razkril, da so dobre Slovenke in srčni Slovenci od leta 2016 društvu UP-ornik podarili več kot 700 tisoč evrov.

Komentarji (1)

Default (ni preverjeno)

Se pravi drhal se ima dovolj denarja da ga lahko podarja

Starejše novice