Vir: Župnija Sv. Petra pri Mariboru - Malečnik
Brezdomci so obiskali Glaserjev salon v Malečniku, kjer so za njih pripravili božični zajtrk. »Vsakdo rad pogleda lepo umetnino, pa ne glede na to, ali je bogat ali reven« je povedal župnijski upravitelj Sebastijan Valentan.

Župnija Sv. Petra pri Mariboru je 29. decembra na božični zajtrk v Glaserjev salon povabila brezdomce iz mariborskega zavetišča. 

V galeriji jih je sprejel župnijski upravitelj Sebastijan Valentan in jim predstavil bogato umetnostno kulturno dediščino. Skupaj so si pogledali razstavo z naslovom »10 jaslic sveta«, nato pa sedli za skupno mizo v Glaserjevem salonu. 

Božični zajtrk za brezdomce je podprl Lions klub Maribor. Predstavnik slednjega Kristijan Sande je vse obiskovalce tudi pozdravil.

V Glaserjevem salonu so dobrodošli vsi

Ob tem so v župniji izpostavili papeža Frančiška, ki pravi, da ubogi niso ljudje, ki so za skupnost »zunanji«, ampak so bratje in sestre, s katerimi moramo deliti trpljenje, da bi omilili njihovo stisko in odrinjenost, da bi jim bilo povrnjeno izgubljeno dostojanstvo in zagotovljena potrebna družbena vključenost.

V župniji Sv. Petra v Malečniku Glaserjev salon z galerijo, ki so ga letos otvorili, odpirajo vsem.

Z otvoritvijo galerije so obeležili 215 let od rojstva Marka Glaserja, ki je bil duhovnik, pesnik in pisatelj, ki je v Malečniku in v Sloveniji pustil velik pečat. Med drugim je imel izredne zasluge za prenos lavantinske nadškofije v Maribor.

»Prav vsi, brez razlik, so pri nas dobrodošli, vsak človek nosi v sebi občutek za lepo, dobro, plemenito. Vsakdo rad pogleda lepo umetnino, pa ne glede na to, ali je bogat ali reven. Vesel sem, da smo danes gostili naše brezdomce in da so v objemu jaslic lahko podoživeli božič, ki je praznik upanja in vere v boljši jutri«, je dodal Valentan.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice