Po Mariborskem Pohorju in Arehu blokada sezonskih vozovnic tudi na Rogli.

Po obisku inšpektorjev so na Rogli od danes vse veljavne sezonske smučarske vozovnice in smučarske vozovnice, ki so bile kupljene v predprodaji ali preko spletne trgovine, začasno blokirane.

Smučarske vozovnice bodo ponovno aktivirane na podlagi veljavnosti pogoja PCT.

Inšpekcija blokirala sezonske vozovnice

Dolga kolona ljubiteljev belih strmin je danes na Rogli čakala pred blagajno, da si kupi vozovnico ali pa aktivira sezonsko vozovnico, ki je od danes začasno blokirana.

»Osemnajstega decembra smo bili deležni inšpekcijskega nadzora, ki je ugotavljal preverjanje pogoja PCT pogoja. Odredil nam je, da kot upravljavec smučišča začnemo z današnjim dnem s striktnim preverjanjem vsake karte, ki je bila kupljena v predprodaji oziroma pred začetkom sezone,« pojasnjuje Robert Kejžar, vodja hotelirstva in gostinstva Rogla.

Za aktivacijo vozovnice potrebno dokazilo o pogoju PCT

Za ponovno aktivacijo smučarske vozovnice je treba predložiti potrdilo o izpolnjevanju pogoja PCT.

»V praksi to izgleda, da se pač zelo podaljšajo čakalne vrste, s tem je povezana seveda tudi slaba volja smučarjev. Dolžni smo preveriti vsako karto oziroma vsi tisti, ki so imetniki sezonskih kart oziroma kart, ki so bile kupljene v predprodaji, to so karte brez datuma, jih morajo danes aktivirati na naših blagajnah,« še dodaja Kejžar.

V koloni tudi dobre pol ure

Tudi med našim današnjim obiskom Rogle so se pred blagajnami vile kolone smučarjev, nekateri so čakali tudi pol ure in več. 

Da ne bi prihajalo do slabe volje med smučarji in bi zmanjšali čakalne vrste, so upravljavci smučišča omogočili tudi, da se aktivacija smučarske vozovnice uredi po spletu. 

»Je možnost, kar seveda tudi pozivamo naše smučarje, da to dokazilo o PCT pogojih pošljejo na naš mail, se pravi, vsi tisti, ki imajo sezonske karte, in jim na ta način karto odblokiramo že pred prihodom na Roglo,« pravi Kejžar.

S sezono trenutno zadovoljni

Zaradi novih pravil je obratovanje smučišč na Rogli oteženo, prisiljeni so bili v številne prilagoditve v organizaciji. Kjub vsemu pa so zadovoljni s sezono, o čemer pričajo tudi prodane sezonske smučarske vozovnice, ki jih je okrog 1100, in skoraj 5000 vozovnic brez datuma, ki so bile kupljene v predprodaji in se bodo lahko koristile na različne dneve.

Sicer pa dodajmo, da je podobna usoda pred dnevi že doletela tudi imetnike sezonskih smučarskih vozovnic za Mariborsko Pohorje in Areh. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice