Takšno je epidemiološko stanje v naši regiji.

V Sloveniji so včeraj, 15. aprila, opravili 4253 PCR testiranj na koronavirus in potrdili 860 novih okužb, gre za 20,2-odstotni delež okužb.

Opravljenih je bilo tudi 24.220 hitrih antigenskih testov, pri čemer pa ni znano, koliko od teh je bilo pozitivnih, saj se od 13. februarja vsi pozitivni na hitrih testih potrjujejo s PCR testi.

Skupno število vseh doslej potrjenih okužb s koronavirusom v Sloveniji zdaj znaša 230.822. Aktivnih primerov je trenutno 12.699.

S pomočjo Covid-19 Sledilnika smo preverili, kakšno je stanje po občinah in v regiji.

V Podravju 133 novih primerov

Največ novih primerov je ponovno v Mariboru, in sicer 48, sledita občini Miklavž na Dravskem polju in Lenart z osmimi novimi okužbami.

Na Ptuju in v Šentilju imajo sedem novih okužb. Pet novih primerov so odkrili v občinah Rače - Fram, Hoče - Slivnica in Gorišnica, štiri nove okužbe pa v občini Majšperk.

Tri nove primere imajo občine Slovenska Bistrica, Ormož, Poljčane in Lovrenc na Pohorju, dva nova primera pa sta v občinah Ruše, Oplotnica, Duplek, Kungota, Selnica ob Dravi, Starše, Makole in Cerkvenjak.

Po en nov primer pa imajo občine Pesnica, Videm, Benedikt, Trnovska vas, Sveti Jurij v Slovenskih goricah, Podlehnik, Cirkulane in Destrnik.

Brez novih okužb je dvanajst podravskih občin.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice