Iz Socialno varstvenega zavoda Hrastovec prihajajo spodbudne novice. V zadnjem tednu niso zaznali okužbe s koronavirusom, število ozdravljenih je iz dneva v dan več.

V rdeči coni imajo nastanjenih le še deset stanovalcev, en stanovalec je v bolnišnični obravnavi, pozitivnih na koronavirus je še štirinajst zaposlenih.

Glede na ugodno sliko glede okužb bodo v prihajajočih dneh počasi pričeli s postopnimi selitvami zdravih stanovalcev, ki so bili nastanjeni v športni dvorani Voličina nazaj v njihovo prvotno bivalno okolje, so sporočili s Socialno varstvenega zavoda Hrastovec.

»Vsakodnevno še potekajo kontrolna testiranja v manjšem obsegu, vendar so k sreči vsi testi negativni. To nas navdaja z optimizmom, da smo virus zajezili, obenem pa se zavedamo, da se lahko situacija v trenutku spremeni, zato ohranjamo vse preventivne ukrepe,« je povedala direktorica zavoda Andreja Raduha.

Epidemiološka slika je po vsej Sloveniji še vedno precej zaskrbljujoča, zato v zavodu dosledno upoštevajo vse potrebne ukrepe in so skrajno previdni.

Rdeča cona, kjer so nastanjeni na koronavirus pozitivni stanovalci, ostaja na depandansi C, v enoti depandansa A3 in varovani oddelek 1 pa prehajajo na belo cono.

Zdravi stanovalci, ki so začasno nastanjeni v športni dvorani v Voličini, se počutijo dobro in se veselijo spoznavanja novega kraja.

Kot so povedali, se tam počutijo kot na dopustu, saj je kraj lep in urejen, ljudje pa prijazni in nasmejani. V prihajajočih dneh bomo pričeli s postopnimi selitvami stanovalcev iz športne dvorane v Voličini, vendar jih bo tam še nekaj ostalo na začasnem bivanju, dokler se razmere ne normalizirajo. Za zaposlene je delo zelo naporno, stresno in odgovorno.

Direktorica Raduhova ob tem ugotavlja: »Da smo okužbo zajezili tako hitro je bilo predvsem odvisno od naših izjemno profesionalnih in predanih delavcev. Delajo po nemogočih urnikih, tistih v rdečih conah v popolni varovalni opremi, oddaljeni od družin, kar pa je tako fizično kot psihično izredno obremenjujoče. So že zelo izčrpani in utrujeni, ponudili smo jim tudi psihološko pomoč. Vendar se zavedajo, da lahko le na tak način s skupnimi močmi pridemo do cilja in ohranimo zdravje naših stanovalcev in vseh, ki skrbimo za njih.«

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Zasebno in zav… (nepreverjen)

Credit financing
Profit of 5,000 € and 10,000,000 € serious and very reliable offer with more security with a rate of 3% per month.
E-mail: [email protected]
Thank you

Starejše novice