V Mursko Soboto se ponovno vrača dirka električnih vozil, ki je lansko leto napolnila mestno središče, tokrat pa navdušence nad e-mobilnostjo vabi na štart dirke, ki bo v petek, 12. 10. 2018, ob 08.30 pri paviljonu EXPANO v Murski Soboti.

Več kot 37 električnih avtomobilov se bo iz Murske Sobote podalo na 600 kilometrov dolgo pot, skozi energijsko bogato Vzhodno Štajersko, zeleno Jugovzhodno Štajersko ter čudoviti pokrajini Pomurja in Spodnjega Podravja, ki predstavljajo popoln užitek na električni pogon. Med drugim boste lahko opazovali avtomobile znamk Tesla, Nissan, BMW, Hyundai ...

Organizacijska ekipa e-via udeležencem in obiskovalcem zagotavlja to ambiciozno in enkratno doživetje s podporo številnih občin in partnerjev. Izkušnje z dirke e-via – dirke z električnimi vozili kažejo, da električni rally, bolj kot katerakoli druga oblika osveščanja, s svojim športnim in dinamičnim videzom spodbuja visoko ozaveščenost in pozitivno vzdušje ter mrežno strukturo za električno mobilnost.

E-VIA 2018 se izvaja v sklopu projekta E-SME (e-mobilnost sreča mala in srednje velika podjetja), ki ga Razvojni center Murska Sobota s projektnimi partnerji izvaja v okviru Programa sodelovanja Interreg V-A Slovenija – Avstrija 2014-2020 in je sofinanciran s strani Evropske unije, Evropskega sklada za regionalni razvoj.

 

Več na: www.e-via.info

Starejše novice