Na območju Šentilja plazovi ogrožajo več hiš, prihaja pomoč vojske.

Za občani, gasilci in civilno zaščito v občini Šentilj je neprespana noč, prave razsežnosti deževja, ki tam davi še ni prenehalo, se bodo pokazale danes.

Zaradi zemeljskih plazov je ogroženih najmanj 12 hiš, do mnogih dostop ovirajo zasute ceste. Pričakujejo pomoč Slovenske vojske, je za STA povedala vodja civilne zaščite Valentina Ošlovnik.

»Pripadniki Slovenske vojske naj bi okoli 7. ure prišli v Maribor, nato pa pridejo v našo smer. Pomagali bodo na vseh območjih, kjer so neprevozne ceste, še prej pa tam, kjer plazovi ogrožajo hiše,« je povedala vodja šentiljske civilne zaščite Ošlovnik.

Po zdajšnjih podatkih je v celi občini okoli 12 hiš, ki jih ogrožajo zemeljski plazovi, med drugim na območju naselja Vranji Vrh.

Pomoč vojske je v torek napovedal minister za obrambo Marjan Šarec, ki si je med drugim ogledal razmere v kraju Zgornje Dobrenje v občini Šentilj.

Na območju Šentilja trenutno še dežuje, bo pa deževje po napovedih vremenoslovcev pojenjalo. Danes bo večinoma oblačno, občasno se bodo še pojavljale krajevne padavine.

Starejše novice