Foto: Zavod MARS Maribor
V sklopu festivala Lent se bo v mariborskem mestnem parku tudi letos odvijal ustvarjalni Art kamp festival. Tudi vi se lahko pridružite.

Si želite postati del zgodbe Art kampa 2023, Zelenega festivala ustvarjalnosti za družine in otroke vseh starosti? Postanete lahko njihov prostovoljec. 

Art kamp bo tudi to leto na promenadi, tratah in poteh Mestnega parka Maribor, od 23. junija do 1. julija, vsak dan med 9. in 20. uro, gostil ustvarjalne delavnice povezane s kulturo, umetnostjo, znanostjo, športom, rekreacijo in zabavo. 

Art kamp išče prostovoljce

Art kamp je velika družina. V delavnicah in predstavitvah sodeluje okoli 500 mentorjev, sodelavcev in prostovoljcev. Pri izvedbi programov pa so v veliko pomoč posamezniki, ki se vključujejo s prostovoljskim delom.

Zato vabijo, da se na poziv odzovete vsi, ki bi si želeli postati prostovoljec ali prostovoljka na festivalu Art kamp.

Na voljo so različna področja dela

Področja, kjer boste lahko nabirali izkušnje, se med seboj razlikujejo, tako po naravi dela, kot po delovnem času.

Posameznik bo delal v enem od sklopov, zaželeno ves čas festivala ali vsaj pet dni. Več o sklopih si lahko preberete tukaj.

Pred pričetkom prostovoljskega dela organizatorji vabijo na izobraževanje za prostovoljce, ki bo v mestnem parku v petek, 16. junija, med 17. in 19. uro ter v soboto, 17. junija, med 10. in 12. uro.

Odvijale se bodo tudi praktične priprave na prostovoljsko delo v tednu pred festivalom, od 19. do 22. junija, kjer boste skupaj pripravljali scenografijo festivala.

Udeležba na izobraževanju in pripravah je obvezna in pogoj za sodelovanje na festivalu, saj se boste na tak način spoznali in uskladili pričakovanja za skupno delo. 

To so pogoji za prijavo

Prostovoljstvo na festivalu poteka pod okriljem Zavoda MARS Maribor. Pred začetkom festivala boste tako z njimi sklenili dogovor o prostovoljskem delu, po zaključku pa boste prejeli tudi potrdilo o prostovoljskem delu na festivalu Art kamp, kar je za mnoge odlična delovna referenca. 

Pogoj za opravljanje prostovoljskega dela v Art kampu je starost vsaj 15 let

Prijavite se lahko do vključno 16. junija, prijavnico najdete tukaj

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice