Na napad z eksplozivnim sredstvom na lokal v lasti mariborskega župana so se odzvali tudi nekateri mariborski mestni svetniki.

Mariborski župan Saša Arsenovič je napade na svoje tri lokale označil za »pritlehna dejanja«, ki da se jih ne boji: »Videli in vedeli, da se ne bojim in se ne pustim ustrahovati v Mariboru, sploh pa ne, ker vem, da delam izjemno pošteno in bomo izvedli vse cilje, ki smo si jih zastavili.«

Robert Hedžet, direktor Galerije Gosposka, je za Mariborinfo dejal, da so se pogovorili z zaposlenimi: »Zelo obsojajoče gledajo na celotno stvar.« Škodo bodo popravili v najkrajšem možnem času, a ker je kriminalistična preiskava trajala še vse jutro, informacij, kdaj bo lokal povsem obnovljen, še nimajo.

»Žalostno. V preteklosti nismo imeli nobenih težav, zdaj pa je to že tretji primer v sorazmerno kratkem času,« je dejal Hedžet.

Po zadnjem napadu z eksplozivnim sredstvom na restavracijo Rožmarin so se odzvali tudi nekateri mariborski mestni svetniki. »Ostro obsojam napad na županovo lastnino in pozivam organe pregona, da poiščejo krivce,« je zapisala poslanka LMŠ in mestna svetnica LPR Lidija Divjak Mirnik

Napad je obsodil tudi mestni svetnik Saša Pelko iz Liste Andreja Fištravca: »Nikoli, ampak res nikoli ne smemo dovoliti, da bi politika temeljila na barbarskih metodah izsiljevanja, pa četudi gre za največja možna nasprotja med političnimi stališči. Živimo v 21. stoletju v dokaj dobro urejeni državi Evropske unije, zato naj bo temu primerna tudi politična komunikacija!«

Matic Matjašič iz Liste mladi. Povezujemo meni, da ima napad politično motivirano ozadje: »Pričakujem, da tovrstne politične napade - v preteklosti na stranko Levica, zdaj trikrat zapored na lastnino župana - ostro obsodimo vsi v tem mestu, ne glede na to ali se strinjamo s trenutno oblastjo ali ne, še posebej glasni pa moramo biti tisti, ki sedimo v mestnem svetu.« Pri tem je domneval, da je zloglasno granitno kocko županu Arsenoviču na dan volitve podaril nekdanji župan in mestni svetnik NLS Franc Kangler, a to ne drži. 

Kangler ga je v komentarjih ob omenjeni Facebook objavi pozval, naj zapisano mnenje popravi in ga označil za »lažnivega levičarja«.

Starejše novice