FOTO: Mediaspeed
Kdo je mož, ki je Arsenoviču na dan izvolitve simbolično predal granitno kocko in kaj je prišepnil tedaj novoizvoljenemu županu?

V luči napada z eksplozivnim sredstvom na lokal v lasti mariborskega župana Saše Arsenoviča in omenjanja granitne kocke, ki jo je mariborski župan prejel ob izvolitvi, se je oglasil mož, ki je simbolično predajo granitne kocke izvedel - Renato Volker

Vsesplošni umetnik, ki ga odlikujeta izjemna življenjska radovednost in neuničljiva sla po življenju, je, kot priznava, volil za Arsenoviča, še isti večer, pa se je udeležil razglasitve rezultatov volitev.

»Hkrati pa sem kot umetnik, Mariborčan in pristaš odkritih odnosov želel dogodek obeležiti po svoje. Z umetniško gesto ulice ali 'street cred'. Gospodu Arsenoviču sem pred štabom izročil granitno kocko, kot nek simbol mariborske vstaje in mu rekel: 'V imenu ulice, v spomin in opomin. Maribor vas je izbral. Upravičite zaupanje. Čestitam, gospod župan.'«

»Osebno se oddaljujem od vsake agresije povezane s političnim rivalstvom ali maščevanjem. Na enem izmed nastopov v KGB sem tudi javno povedal, da Mariborčani župana Arsenoviča ne bomo kamenjali, če bo zlorabil zaupanje, pač pa ga bomo pri Sodnem stolpu ob Dravi, na Lentu, za jajca obesili na vrbo. Za to izjavo še vedno stojim, vendar je vsekakor preuranjeno ukrepati, ker je gospod župan na svojem položaju premalo časa, da bi to bilo upravičemo,« je še zapisal Volker, ki upa, da se kaj podobnega ne bo ponovilo.

»Gospod Kangler in Dupleška mornarica, čeprav operira na Dravi, z mojimi umetniškimi akcijami nimata nič skupnega. Vsekakor pa bo bivši, kamenjani župan, vabljen na morebitno obešanje na Lentu,« še sklene umetnik.

Možje v modrem so sicer v popoldanskih urah pojasnili, da zadnji napad z eksplozivnim telesom na lastnino mariborskega župana ni povezan z nobenim drugim primerom. Z informacijami so skopi, potrdili so le, da bi lahko bilo v napadu uporabljeno »močnejše pirotehnično sredstvo«.

»Po do sedaj zbranih obvestilih in dokazih je neznani storilec na steklo lokala nastavil eksplozivno sredstvo, po vsej verjetnosti pirotehničnega izvora. Ogled so opravili kriminalisti in pri njemu sodelovali strokovnjaki Oddelka za protibombno zaščito Generalne policijske uprave,« pojasnjujejo mariborski policisti.

Komentarji (2)

Viktorija333 (ni preverjeno)

Ne samo da je velik prijatelj arsenovica-renato volker je aktivno sodeloval pri organizaciji lanske peder parade ponosa arsenovic mu je uredil financno podporo iz občinskih sredstev.....Rene volker se je zdravil na psihiatriji, že nekaj let je okužen z aidsom sicer je mariborcanom poznan kot velik jugofil in član mednarodne lgbt organizacije ki crpa javna sredstva

Viktorija333 (ni preverjeno)

In kaj se ima taki pederski gnoj sploh samo imenovati v Imenu ulice- taki pederski buzerant okužen z aidsom naj čimprej zapusti Maribor....z jugovicem vred....sramota a da se je sploh privlekel v Maribor....mar bi raje ostal na psihiatriji kjer se je zdravil in to na zaprtem oddelku!!!!!bljak gnus....

Starejše novice