Na Policijski upravi Maribor so z informacijami glede napada na lastnino mariborskega župana Saše Arsenoviča skopi. Potrdili so, da je bilo v napadu uporabljeno eksplozivno telo.

Pred mesecem dni poškodovana steklena vrata na vhodu v Hotel Maribor na Koroški cesti. Včeraj z granitno kocko razbita šipa na Gostilni Maribor. Danes zjutraj, ob približno 3. uri, eksplozija v restavraciji Rožmarin. 

Ob tem pa še zgovoren napad na poslanko in mariborsko mestno svetnico Lidijo Divjak Mirnik in poškodovanje prostorov stranke Levica v Mariboru

Na Policijski upravi Maribor zatrjujejo, da zadnji napad z eksplozivnim telesom na lastnino mariborskega župana Saše Arsenoviča ni povezan z nobenim drugim primerom. Možje v modrem so z informacijami skopi, potrdili so le, da bi lahko bilo v napadu uporabljeno »močnejše pirotehnično sredstvo«.

»Po do sedaj zbranih obvestilih in dokazih je neznani storilec na steklo lokala nastavil eksplozivno sredstvo, po vsej verjetnosti pirotehničnega izvora. Ogled so opravili kriminalisti in pri njemu sodelovali strokovnjaki Oddelka za protibombno zaščito Generalne policijske uprave,« pojasnjujejo mariborski možje v modrem.

Nastala je premoženjska škoda na objektu, kjer je prišlo do eksplozije, ter manjša škoda na sosednjem objektu. V tej zvezi možje v modrem preiskujejo kaznivo dejanje povzročitve splošne nevarnosti.

Komentarji (2)

Simon3 (ni preverjeno)

Napad na demokracijo, pravo, mesto in ljudi, ki tukaj živijo. To je naredil človeški izcedek, naročil pa nekdo, kateri v mestu Maribor ne bo imel več večje premoženjske koristi povezane z občino. Hitro se kocke zložijo, če bodo ljudje začeli iskat in brskat. Policija ve veliko, več pa bodi izvedeli kmalu.

Kristalna noč (ni preverjeno)

To je tretji napad fašistov v treh mesecih, potrebno je obvestiti predstojne v EU, saj je očitno da policija teh dejanj ne preganja ampak jih podpira.

Starejše novice