Trenutno je v nekaterih občinah še vedno v teku štetje glasov. Kateri kandidati pa so se že razveselili zmage?

V Mestni občini Ptuj je po preštetih glasovnicah jasno, da bo na županskem stolčku ostala Nuška Gajšek, ki je prejela več kot 60 odstotkov vseh glasov. V volilnem štabu je vladalo veselje.

V Mariboru je situacija nekoliko drugačna. Aktualnega župana Saša Arsenoviča je na tokratnih lokalnih volitvah izzvalo kar 14 protikandidatov. V drugi krog volitev sta se uvrstila aktualni župan Saša Arsenovič in Franc Kangler, ki je županski stolček že grel. 

Kako pa je drugod po Podravju? 

A zgodba ni zaključena le na Ptuju. Že v prvem krogu slavi precej podravskih županov. Na stolčku tako ostaja županja Cirkulan Antonija Žumbar, ki je prejela skoraj 70 odstotkov glasov. 

V občini Destrnik se bodo volivci na volišča podali še enkrat. Udarila se bosta Vlasta Tetičkovič Toplak in Branko Horvat. Drugo krog bo tudi v Dornavi, kjer bodo volivci izbirali med Matejem Zorkom in Rajkom Janžekovičem

Tudi v Gorišnici bo sledil drugi krog. Izbirali bodo med Borutom Kolarjem in Jožefom Petkom.

V občini Hajdina slavi Stanislav Glažar, ki je prejel čez 50 odstotkov glasov. V občini Hoče-Slivnica je ponovni mandat osvojil Marko Soršak.

Tudi v Juršincih že slavijo, tam je večino glasov dobil Robert Horvat. Slavijo tudi že v občini Kidričevo, kjer si je ponovni mandat pridobil Anton Leskovar. 

V Majšperku bo na županski stol sedel Sašo Kodrič. V Makolah je več kot polovico glasov prejel Franc Majcen, v Markovcih Milan Gabrovec, ki ostaja na županskem mestu, v Miklavžu na Dravskem polju pa Egon Repnik. 

V Oplotnici slavi Matjaž Orter, v Poljčanah pa Petra Vrhovnik, ki je prejela skoraj 70 odstotkov glasov. V Rušah na županskem stolčku ostaja Urška Repolusk.

Prebivalci Središča ob Dravi se bodo še enkrat podali na volišča, saj bosta tam v drugem krogu Toni Jelovica in Jurij Borko. V Slovenski Bistrici je skoraj 70 odstotkov volivcev prepričal Ivan Žagar. V Ormožu z izjemnim rezultatom slavi Danijel Vrbnjak, ki je prejel čez 90 odstotkov glasov. 

V Sveti Ani slavi Martin Breznik, ki je prejel skoraj 80 odstotkov glasov, v Sveti Trojici v Slovenskih goricah na mestu župana ostaja David Klobasa.

Trnovski vasi pa na poziciji ostaja Alojz Benko, s 70 odstotki glasov. Na Vidmu slavi Brane Kolednik, v Šentilju Štefan Žvab.

V nekaj podravskih občinah kandidiral le en kandidat 

V mnogih podravskih občinah pa je izid županskih volitev že znan, saj je kandidiral le en kandidat. 

V Račah je to Branko Ledinek, v Cerkvenjaku Marjan Žmavc, v Kungoti Tamara Šnofl, v Lovrencu na Pohorju Marko Rakovnik, v Lenartu Janez Kramberger in v Staršah Stanislav Greifoner. 

V Benediktu slavi Milan Repič, v Dupleku Mitja Horvat, v Podlehniku Sebastian Toplak, v Pesnici Gregor Žmak, v Selnici ob Dravi Vlasta Krmelj, v Svetem Andražu v Slovenskih goricah pa Darja Vudler Berlak

V Svetem Tomažu si je še en mandat pridobil Mirko Cvetko, v Svetem Juriju v Slovenskih goricah Peter Škrlec, v Zavrču slavi Slavko Pravdič, v Žetalah pa Anton Butolen. 

Komentarji (6)

totiborčan (ni preverjeno)

Maribor še nikoli ni bil tako združen kot takrat, ko so se vsi drli "Gotof je". Zdaj pa kot da nič ni bilo. Zvlečete ga ven iz občine, zdaj ga pa nazaj vabite.

SLO (ni preverjeno)

Baje Arsenovič in Kangler na teh volitvah sodelujeta? Kangler se je prijavil čeprav je sam vedel, da ne bo izvoljen. Je pa z tem pomagal Arsenolviču do ponovne izvolitve. Baje...

Leka (ni preverjeno)

Se strinjam . Sedaj bodo letele obljube o sežigalnici, drsališče v mestu , novo javno kopališče, tržnica na Glavnem trgu , blablabla ...nikjer ni omenjene Taborske tržnice ,južna obvoznica ....DA ali NE .

In reply to by SLO (ni preverjeno)

Leka (ni preverjeno)

Ne pozabimo tudi mestnih cest in pločnikov ,ki so smrtno nevarne .

In reply to by Leka (ni preverjeno)

SLO (ni preverjeno)

Nikoli pa ne bom razumel raznih kalohov, matjašičev, mirnikove, ... da imajo toliko samozavesti, da gredo kandidirat za župana drugega največjega mesta Slovenije?! kaloh še od svoje stranke ni dobil glasov ostali itak katastrofa tak, da ...

Majkl (ni preverjeno)

Tak, pa smo se losali vecine vaskih posebnezev v mestnem svetu. Pa-pa Recek, Matjasic in Juhart. Na zalost sta pa tukaj se vedno Auer in Jurisic.

Starejše novice