Špansko zagonsko podjetje Glovo in slovenska Ehrana sta uradno napovedala združitev. Z nakupom slovenske platforme za dostavo hrane na dom, želijo v Glovu okrepiti svoj vpliv v centralno evropski regiji.

Iz Glova, enega od vodilnih globalnih podjetij za dostavo izdelkov na dom, so danes sporočili, da so dosegli dogovor o združitvi z vodilnim slovenskim podjetjem v sektorju Ehrana

Prenos in združitev naj bi se tudi uradno zaključila v naslednjih nekaj mesecih.

Ehrana je največji portal za naročanje hrane na dom v Sloveniji, platforma je bila ustanovljena leta 2010 in danes šteje že več kot 270.000 uporabnikov, 500 partnerskih restavracij in s tem omogoča naročilo dostave hrane na dom v kar 32 slovenskih mestih.

Glovo, mednarodna platforma s sedežem v Barceloni, pa ne ponuja zgolj dostave hrane na dom iz restavracij, temveč svojim uporabnikom nudi tudi ostale produkte, kot so denimo živila in farmacevtski izdelki. 

Priljubljeni španski start-up širi svojo prisotnost v vzhodni Evropi zahvaljujoč financiranju tako imenovane 'Serije F', v kateri so zbrali vrtoglavih 450 milijonov evrov, kar predstavlja rekordni znesek v zgodovini zagonskih podjetij v Španiji. 

V začetku letošnjega leta je podjetje sklenilo tudi 100 milijonov evrov vredno partnerstvo s švicarskim nepremičninskim podjetjem Stoneweg, usmerjeno v razvoj novo-ustanovljene Q-Commerce divizije, ki bo sodelovala pri vzpostavitvi mikro distribucijskih centrov znotraj mestnih središč.

Z nadaljnjim širjenjem po vsej Evropi se v Glovu zavzemajo za dvig svojih tehnoloških zmogljivosti in sistemov na najvišjo raven. Leta 2019 je podjetje odprlo svoje drugo tehnološko središče v Varšavi na Poljskem, letos pa so napovedali odprtje še dveh dodatnih centrov v Madridu in Kijevu ter s tem povezano rast inženirske ekipe iz 300 na kar 500.

»V Vzhodni Evropi rastemo hitro in vidimo še ogromno neizkoriščenega potenciala. Ehrana je resnično močan igralec na lokalni ravni in v združitvi vidimo strateško priložnost za vstop na nov trg kot tudi za nadaljnjo krepitev našega vpliva v regiji, kjer priljubljenost storitev spletne dostave narašča. Z ekipo pri Ehrani tesno sodelujemo in podrobno načrtujemo, da bi zagotovili, kar se da, nemoteno tranzicijo z minimalnimi motnjami tako pri uporabnikih kot tudi pri partnerjih in dostavljalcih. Veseli nas, da bomo v Slovenijo prinesli svoje izkušnje in znanje iz tujine in da bomo obogatili ponudbo in kakovost dostave hrane in ostalih izdelkov na dom,« je dejal Óscar Pierre, prvi mož španskega start-upa Glovo.

Združitve se veselijo tudi pri Ehrani, pravi Borut Markelj, eden od ustanoviteljev: »Z inovativnim poslovnim modelom, globalno vizijo in strategijo usmerjeno v hitrost storitve, je Glovo v preteklosti že večkrat pritegnil našo pozornost. Veseli smo, da bo tudi Ehrana odslej del mednarodne zgodbe o uspehu, saj verjamemo, da bo združitev prinesla dodano vrednost tako za naše uporabnike in poslovne partnerje, kot tudi za slovenski sektor
dostave na dom.«

Starejše novice