Foto: Žan Osim
Ob 30. jubileju so predstavniki podjetja Tenzor organizirali tiskovno konferenco in se poklonili dosedanjemu dobremu delu in kvalitetno opravljenim storitvam.

Pisalo se je leto 1993, ko sta Albert Bene in Miran Senčar v domači garaži na Ptuju ustanovila svoje podjetje, ki se je ukvarjalo z varovanjem ljudi in premoženja.

Danes je podjetje dobro uveljavljeno tudi na tujih trgih in predstavlja enega najpomembnejših akterjev znotraj svoje panoge v celotni Adria regiji.

Službo zagotavlja več kot šestdesetim delavcem, v skupini pa jih je nekaj čez sto. Seveda govorimo o podjetju Tenzor, ki letos obeležuje 30. obletnico rasti in razvoja.

Za kvaliteto so zaslužni vsi »Tenzorjanci«

Že v samem začetku sta bila ustanovitelja pogumna in samozavestna, za dvome pa nista puščala prostora: »Uspeli smo s pravim pristopom in prepričanjem, da delamo dobro ter kvalitetno,« je zgodbo o uspehu povzel Miran Senčar, ki sebe in svoje sodelavce označuje kot »Tenzorjanci«.

Poudarja tudi, da je podjetje že v začetku delovanja sprejelo precej dobrih delavcev, ki so pri Tenzorju zaposleni še danes.

Albert Bene se spominja finančne krize leta 2007, ko so se pojavile prve večje skrbi. Takrat so se začeli prijavljati na javne razpise in sprejemati izzive, ki so jim pomagali rasti: »Vedeli smo, da se moramo preusmeriti. Na javnem razpisu smo dobili projekt prenove predorov Pletovarje in Golo Rebro, ki je bil dvakrat večji od našega takratnega letnega prometa. To je bila prelomnica, ko smo se preobrazili iz manjšega obrtniškega podjetja v srednje podjetje.«

Takrat sta ustanovitelja vodstvo podjetja prepustila Bojanu Petku, ki je na mestu direktorja še danes.

Svojega prihoda se spominja tako: »Ko sem pred šestnajstimi leti prišel v podjetje, je bilo to precej odvisno od trgovine – od prodaje sistemov za zaščito izdelkov pred krajo. Čeprav je bil to dober posel, smo vedeli, da se bo trg nasičil in da moramo začeti iskati nove tržne niše. Svoj prodajni portfolio smo razširili na industrijo, turizem, promet in tako naprej.«

Podjetje ostaja v družini

Danes poleg direktorja Petka oblikovanje vizije podjetja nadaljuje tudi Miranov sin Miha Senčar, direktor komerciale in solastnik, ki poudarja predvsem pomembnost dela predhodnikov: »Za dobro in drzno vizijo moramo pohvaliti dobro podlago preteklosti. Ustanovitelja sta imela pogum za začetek, Bojan pa je imel odgovornost za izgradnjo te platforme za nadaljnjo rast.«

Uspeh podjetja potrjuje tudi statistika – lani so dosegli promet v vrednosti 14 milijonov evrov, o letošnjih številkah direktor ni govoril, je pa povedal, da pričakujejo še večji promet.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice