Sprva načrtovani obseg so na občini uspeli prepoloviti s tem, da bodo zemljišča uredili v nekdanji Darsovi separaciji.

Hoški občinski svet je na današnji seji po skrajšanem postopku z enim samim glasom proti potrdil spremembe odloka o občinskem prostorskem načrtu. S slednjim so zaradi projekta Magna predvideno sečnjo rogoškega gozda za zagotavljanje nadomestnih zemljišč s sprva načrtovanih 8,62 zmanjšali na štiri hektarje, poroča STA.

V občini Hoče Slivnica so februarja letos potrdili doslej veljavni odlok, ki se nanaša na umestitev nove proizvodne cone za potrebe investicije Magne Steyr. V okviru projekta, ki posega na sedanja kmetijska zemljišča, je namreč predpisana tudi usposobitev nadomestnih kmetijskih zemljišč, ki jih nameravajo urediti na območju rogoškega gozda.

Ker se je del lokalnega prebivalstva preko različnih civilnih pobud uprl sečnji gozda, je župan Marko Soršak pred poletjem pripravil spremembe, ki ne bodo tako zelo posegle v gozdne površine. Ob tem je poudaril, da se sprememba nanaša le na nadomeščanje kmetijskih zemljišč za prvo fazo Magninega projekta, medtem ko bo za vse nadaljnje faze širjenja proizvodne cone treba iskati nova nadomestna zemljišča po celotni regiji oziroma državi.

Vsa prizadevanja so morda bila zaman ...

Soršak zaenkrat še ne želi razmišljati o tem, da so bila prizadevanja v zadnjih mesecih, s katerimi so na občinski strani odpravili bolj ali manj vsa odprta vprašanja glede projekta, zaman. Kot je dejal, bo to jasno kmalu, saj se v naslednjih dneh iztečejo roki za pritožbo na izdajo okoljevarstvenega soglasja, za zdaj pa so po njegovem odprte še vse možnosti, še poroča STA.

»Verjamem, da bo na koncu do investicije le prišlo, s tem pa bomo dobili v regiji nova delovna mesta in možnost višjih plač,« je še vedno optimističen hoški župan.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice