Vse bolj močna so namigovanja, da bi jaguarjevi električni avtomobili lahko pot našli do načrtovanega obrata v Sloveniji.

Sedaj je tudi uradno potrjeno, da bo Magna Steyr izdelovala prvi električni avtomobil britanskega proizvajalca prestižnih avtomobilov Jaguar. Gre za model Jaguar I-PACE, ki ga bodo začeli izdelovati v prvem četrtletju leta 2018, po besedah Magne v proizvodnem obratu v Gradcu.

Dodatne proizvodne kapacitete

Jaguar je javnosti nov model električnega avtomobila predstavil sredi novembra, po ocenah poznavalcev pa naj bi se na trgu znašel leta 2018. A to še ni vse. Britanska avtomobilska znamka naj bi Magni zaupala izdelavo še enega novega modela avtomobila, neuradno naj bi šlo za manjšega brata že uspešnega modela Jaguar F-PACE. Kanadski avtomobilski gigant bo zagotovo moral širiti prizvodne kapacitete, kar priznavajo tudi sami.

Jaguarji sčasoma v Slovenijo?

Čeprav Magna Steyr ta hip še vedno trdi, da bodo prestižne električne avtomobile izdelovali v Gradcu, poznavalci menijo, da bo proizvodnjo jaguarjevih električnih avtomobilov sčasoma preselila v Slovenijo, na lokacijo v občini Hoče-Slivnica ob Letališču Edvarda Rusjana Maribor. V prvi fazi na tej lokaciji načrtujejo ličarski obrat, v katerem bo zaposlitev našlo 3000 delavcev, sčasoma pa naj bi avtomobilski gigant tukaj vzpostavil večji proizvodni obrat, v katerem bi lahko nastajali tudi prestižni jaguarji.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice