»Fištra, že gradiš?« se sprašujejo navijači Maribora. Klub je končal evropsko sezono, torej bi se lahko že danes začela gradbena dela na zahodni tribuni. A občina še nima gradbenega dovoljenja niti kredita.

Za težko pričakovano obnovo Ljudskega vrta je odstranjena ena ovira - NK Maribor je končal z evropskimi nastopi in dela na zahodni tribuni bi se lahko že začela. A dela na stari tribuni bodo stežka stekla v letošnjem letu.

Še brez gradbenega dovoljenja

Na mariborski občini so oddali vlogo za gradbeno dovoljenje, ki se pregleduje na upravni enoti, so za Mariborinfo potrdili na Mestni občini Maribor. A to ne pomeni, da bo gradbeno dovoljenje izdano že kmalu.

»Glede na veliko število vlog za izdajo gradbenega dovoljenja, ki so v tem trenutku na upravni enoti, je težko reči, kdaj konkretno bo gradbeno dovoljenje pridobljeno,« so za Mariborinfo pojasnili na mariborski občini in ob tem dodali, da so jim na upravni enoti obljubili, da bo vloga pregledana do konca avgusta.

To pa pomeni, da gradbenega dovoljenja pred koncem septembra ne bo, s tem pa se bo časovnica obnove zahodne tribune premaknila vsaj za mesec dni in to že pred samim razpisom za izbiro izvajalca. Po investicijskem programu bi namreč morali skleniti pogodbo z izvajalcem del že meseca oktobra, kar pa je ob zdajšnji situaciji utopično pričakovati.

Občina še nima soglasja ministrstva za pridobitev kredita

Obnova zahodne tribune je sicer še nekoliko dražja, kot so sprva načrtovali. Izvedba celotne investicije znaša 6.923.766 evrov. Zaradi tega bodo v proračunu za leto 2019 morali zagotoviti dobrih 1,2 milijona evrov. V letošnjem občinskem proračunu je zagotovljenih 5.490.000 evrov, od katerih znaša dobrih 4,6 milijonov evrov kredit.

A kredit prinaša nov problem. Kredita Mestna občina Maribor še ni zagotovila, saj še nima soglasja Ministrstva za finance.

»Občina mora pridobiti soglasje Ministrstva za finance za pridobitev kredita, ki ga potrebujemo za izvedbo razpisa,« so razkrili na mariborski občini.

Tribune Ljudskega vrta so bile včeraj bržkone zadnjič polne, preden bo zahodna tribuna doživela prenovo. (FOTO: Jure Banfi)

Kdaj se bodo začela dela?

Če so občinarji ob napovedi investicije napovedovali, da bodo lahko gradbeni stroji zabrneli takoj po zaključku evropske sezone, je zdaj realnost povsem drugačna. Po pridobitvi gradbenega dovoljenja in soglasja za pridobitev kredita je naslednji korak občine sklenitev pogodbe s potencialnim izvajalcem.

»V kolikor bodo stvari potekale bolj ali manj po planu, bo obnova zahodne tribune stekla konec leta 2018,« dodajajo na Mestni občini Maribor.

Obnovitvena dela na stari tribuni naj bi po prvotnem planu intenzivno potekala vse do konca maja 2019, dokončna pa naj bi prenovljena tribuna ter prostori pod južno in severno tribuno bili predani v uporabo septembra 2019.

Že september 2019 je pozni rok, glede na začetek evropske sezone 2018/2019, s tem pa se postavlja novo vroče vprašanje, ki bi znalo razburiti strasti v Mariboru – Kje bo NK Maribor igral evropsko sezono 2018/2019?

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Marko 1972 (nepreverjen)

Fištra je nesposoben, nic novega. Upam, da volivci to primerno “nagradijo”

Mariborac (nepreverjen)

Pa tota nesnaga na obcini ni sposobna speljat obnove vrtne ute' kaj sele kaj vec. Resnicno upam,da bodo jeseni primerno 'nagrajeni'!

gostilničar (nepreverjen)

Vün ga nesmo!

Starejše novice