V začetku junija 2019 je bila javnosti predstavljena državljanska pobuda 50 minut med Mariborom in Ljubljano, ki se zavzema za vzpostavitev hitre železniške povezave med dvema največjima mestoma v državi.

Pobudo je podpisalo 18 mariborskih akademikov s stalnim ali začasnim bivališčem v Mariboru, ki so poklicno vezani na Ljubljano.

Državljansko pobudo 50 minut med Mariborom in Ljubljano, ki se zavzema za vzpostavitev hitre železnice med dvema največjima mestoma v državi, pa je danes s pismom podpore podprla tudi Mestna občina Celje.

Tako se je podpori Mestne občine Ljubljana in Mestne občine Maribor pridružila še tretja največja občina po številu prebivalcev. S tem pobudo podpirajo vse mestne občine na trasi Maribor - Celje - Ljubljana. V nadaljevanju si bodo prizadevali, da bi pobudo podprle tudi druge občine, ki prometno gravitirajo na omenjeno os.

Trenutno stanje na avtocesnem križu katastrofalno

Trenutno statistike na samem avtocestnem križu kažejo dokaj črno sliko. Po podatkih Direkcije Republike Slovenije za infrastrukturo se po štajerski avtocesti do Ljubljane dnevno pelje do 45.000 vozil, a promet se le še veča.

Do leta 2030 je predvidenih že 63.000 vozil oziroma 23 milijonov vozil na leto. Sedaj v enem letu po Štajerki zapelje 15,5 milijona vozil. Pogoste nesreče, ki promet na avtocesti povsem ohromijo, še dodatno prispevajo k nezdržnemu stanju. 

Na drugi strani so tudi železniške povezave povsem zastarele, saj najhitrejša pot iz Maribora v Ljubljano traja 2 uri, zaradi pogostih del, pa so na sami progi potrebni tudi prestopi. 

Hitra želežniška povezava bi pomenila močan razvojni potencial

Hitra železniška povezava med obema mestoma bi predstavljala močan razvojni potencial za celotno Slovenijo, saj bi se potovalni časi zmanjšali, hkrati pa bi se regije med seboj bolj povezale.

Prav tako bi takšna povezava okrepila vlogo Slovenije v srednjeevropskem prostoru, kjer bi njena strateška lega na mednarodnih koridorjih postala veliko bolj konkurenčna. V tem pogledu ne gre več samo za hitro povezavo med Mariborom in Ljubljano, ampak tudi Koprom, Budimpešto in Dunajem.

Cilj državljanske pobude je, da pristojno ministrstvo za infrastrukturo prične s postopki idejnih rešitev, pripravo državnega prostorskega načrta in vsemi ostalimi postopki za pridobitev gradbenega dovoljenja za začetek investicije.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Hmmmm (nepreverjen)

Kje so ostale Občine, katere bi morale podpreti projekt???

Hoče, Šentilj, Pesnica, Duplek, Ruše, Selnica ob Dravi, Slovenska Bistrica itd itd. kateri občani se vsakodnevno vozijo v Ljubljano.

Mila (nepreverjen)

Zakaj ne Maribor Ljubljan Koper

Starejše novice