Slika je simbolična.
Pri nekaterih mariborskih delodajalcih smo preverili, kolikšen regres nameravajo letos izplačati svojim zaposlenim. Poglejte, kaj so nam razkrili in kje bodo delavci prejeli najvišjega.

Sezona dopustov se bo kmalu začela, s tem pa tudi čas, ko bodo delodajalci svojim zaposlenim izplačali regres.

Regres za letni dopust je ena izmed najpomembnejših oblik plačila za delavce v Sloveniji in predstavlja dodaten finančni vir za kritje stroškov, ki nastanejo med letnim dopustom. 

Regres za letni dopust pripada vsem delavcem, ki so zaposleni v Sloveniji in imajo pravico do letnega dopusta. To pomeni, da so do regresa upravičeni tako redno zaposleni delavci kot tudi zaposleni za določen čas in začasni delavci.

Zaposleni bodo na račun najpozneje do 1. julija prejeli najmanj 1203,36 evra neto. Zaradi dviga minimalne plače je to skoraj 130 evrov več kot lani.

Vendar pa je lahko regres tudi višji od minimalnega zneska, saj se višina regresa določi s kolektivno pogodbo, ki velja za določeno dejavnost oziroma s sporazumom med delodajalcem in delavcem. 

Pri nekaterih mariborskih delodajalcih smo se zato odločili preveriti, kolikšen regres nameravajo letos izplačati svojim zaposlenim in kdaj bodo ti prejeli nakazila.

Impol izplačal najvišji možni regres

V Javnem holdingu Maribor bodo zaposlenim izplačali regres v višini 2000 evrov, katerega višino so oblikovali v skladu s podjetniško kolektivno pogodbo in po dogovoru s socialnimi partnerji.

Višina regresa v mariborskem holdingu je enaka kot v prejšnjem letu, delavcem pa ga bodo izplačali še v tem mesecu.

Višji regres kot prejšnje leto pa so dobili delavci v bistriškem podjetju Impol, ki jim ga je vodstvo izplačalo 4. maja.

Delavci so namreč prejeli najvišjo možno višino regresa, ko znesek še ni obdavčen, in sicer v višini 2132,58 evra.

Zavarovalnica Sava že februarja izplačala 2240 evrov regresa

V Zavarovalnici Sava so zaposleni letos prejeli 2240 evrov regresa, ki so ga zaposlenim izplačali že 21. februarja 2023.

Regres je v primerjavi z lanskim letom višji, in sicer je v letu 2022 ta v Zavarovalnici Sava znašal dva tisočaka.

»V Zavarovalnici Sava verjamemo, da je osredotočenost na zaposlene ključnega pomena za uspeh organizacije, prav tako pa je pomembna tudi za izgradnjo pozitivne organizacijske kulture. Zavedamo se, da so zadovoljni zaposleni bolj motivirani, da opravijo svoje delo dobro in zagotovijo najboljšo možno storitev strankam,« so za Mariborinfo sporočili iz Zavarovalnice Sava.

Kakšen znesek so prejeli delavci v Novi KBM?

Elektro Maribor je s socialnim partnerjem podpisal sporazum o izplačilu regresa za letni dopust za leto 2023, ki je bil v enkratnem znesku izplačan zaposlenim aprila.

Višino izplačanega regresa so določili v skladu s podjetniško kolektivno pogodbo družbe, pri čemer pa nam točnega zneska niso sporočili.

Za odgovore glede višine letošnjega regresa smo se obrnili tudi na mariborsko podjetje Mikro+Polo, kjer pa nam višine izplačil tudi niso želeli razkriti. »Vse, kar lahko povemo, je, da bodo naši zaposleni prejeli regres na svoje račune skladno z zakonom,« so sporočili s podjetja.

Nenazadnje pa so v Novi KBM letošnji regres za letni dopust izplačali 30. marca, in sicer v višini 2253 evrov bruto, kar je več kot preteklo leto, ko so delavcem izplačali 2159 evrov bruto.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Default (nepreverjen)

In vsi ti regresi se bodo na hitro zagonili v ustasolandiji, jeseni bo pa spet jamranje kako so si otroci ubogi in nimajo za solske potrebscine...

Starejše novice