»Obveščamo vas, da je zbirno mesto za današnjo protestno akcijo na Trgu Republike, ob 15.00. Prosimo, ne obveščajte strahovlade,« so sporočili protestniki, ki so danes organizirali otvoritev razstave proti Janezu Janši. Ta je na ogled tudi v Mariboru.

Z razstavo želijo sporočiti, kakšno škodo s svojim delovanjem na družbenem omrežju Twitter povzroča predsednik vlade Republike Slovenije Janez Janša. Ob 15. uri so bili Trgu republike zbrani samo predstavniki medijev, ki jih je prišla iskat ena od organizatork protesta in jih odpeljala na križišče med Kongresnim trgom in Slovensko cesto.

Izobesili so kopije 14 Janševih tvitov in omenili, da jih je preko 200 objavil samo v mesecu oktobru.

Sporočilo, ki je krožilo med protestniki, objavljamo v celoti:

»V petek, 13. 11. 2020 bo protestniško gibanje otvorilo javno razstavo, na kateri bo jasno in nazorno predstavljena škoda, ki jo (tako v Sloveniji kot v mednarodnem prostoru) povzroča Janez Janša s svojim povsem neodgovornim delovanjem na socialni platformi Twitter. 

Razstava bo dala jasen uvid v mentalni ustroj neuravnovešenega posameznika, ki izgublja stik z realnostjo, s svojimi neodgovornimi, histeričnimi in zablodnimi dejanji usodno kroji slovensko politiko in svojo komunikacijo temelji na manipulacijah, paranoji, teorijah zarote, napadanju medijev in vseh drugače mislečih, na podžiganju strahu, sovraštva in razdora.

Ravno v trenutni situaciji je odgovorno, racionalno in etično delovanje politikov na najvišjih ravneh neizmernega pomena in širša javnost mora biti seznanjena s tem, kako in o čem komunicira predsednik vlade v teh kritičnih časih.

S postavitvijo razstave bomo ponovno dokazali, da je tudi v času epidemije covid-19 možno povsem odgovorno in zdravstveno varno izražati kritiko vlade v javnem prostoru, skladno s pravicami, ki nam jih zagotavlja Ustava Republike Slovenije. Ravno v času, ko se vlada celo v svojih protikoronskih paketih ukvarja z represijo ustavnih svoboščin (drakonsko višanje kazni za protestnice in protestnike) in ko se pripravljajo celo predlogi zapornih kazni za protestnice in protestnike, je še toliko bolj nujno, da se lahko sliši glas večine ljudstva. Glas, ki to vlado in njene kontinuirane mahinacije v obdobju največje zdravstvene krize našega časa ostro zavrača.

Razstavo bodo danes otvorili tudi v Mariboru, Celju, Izoli, Kopru, Slovenskih Konjicah, Slovenj Gradcu, Radovljici, Sežani, Mengšu in Piranu.     

Vztrajamo, ker navkljub poskusom ustrahovanja sledimo svoji državljanski dolžnosti in računamo, da se tudi pripadniki sedme sile ne boste pustili ustrahovati in utišati takrat, ko je to najbolj pomembno.«

Razstava tudi v Mariboru

V Mariboru so s tviti predsednika vlade polepili podhod pri avtobusni postaji Slavija, vendar se v štajerski prestolnici ob otvoritvi razstave protestniki niso zbrali. 

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Alen_88 (nepreverjen)

S tem mu samo delate reklamo. Sporočila, ki bi jih sicer videlo samo 20.000 njegovih hard-core podpornikov na Twitterju (ki so itak radikalizirani in do konca oprani), sedaj vidi vsa širša javnost, cela Slovenija. Zato, ker mediji in taki aktivisti to razpihujete. S tem je človek dosegel namen, in vi mu pomagate. Bravo. Najmanj škode bo, če tako početja enostavno vsi ignoriramo, ne pa, da jih širimo naprej.

Danvid (nepreverjen)

Ni "to je res

In reply to by Alen_88 (nepreverjen)

TABORČAN (nepreverjen)

janša car

In reply to by Alen_88 (nepreverjen)

febo iz limbuša (nepreverjen)

Janša je veliki CAR

In reply to by TABORČAN (nepreverjen)

Toni iz Tezna (nepreverjen)

JANŠA JE NAJVEČJI CAR

In reply to by febo iz limbuša (nepreverjen)

Starejše novice