Slika je simbolična (foto: Bobo).
Vlada premierja Roberta Goloba uživa največjo podporo v zadnjega pol leta, je pokazala javnomnenjska raziskava Mediane za POP TV. Njeno delo podpira 35,3 odstotka, ne podpira pa 52 odstotkov vprašanih, kar je najmanj letos.

Med strankami ima največjo podporo SDS, ki bi, če bi bile danes evropske volitve, dobila štiri od devetih slovenskih mandatov.

SDS bi podprla skoraj četrtina oz. 23,8 odstotka volivcev (marca 21,5 odstotka), Gibanje Svoboda pa 17,4 odstotka volivcev (marca 14,3 odstotka). 

Sledijo jima NSi, ki uživa 5,2-odstotno podporo (marca 4,6-odstotno), SD s 4,9-odstotno (marca 5,6-odstotno) in Levica s 4,3-odstotno podporo (marca 2,8-odstotno), so na POP TV povzeli ugotovitve raziskave.

Sledi neparlamentarni blok Piratov s 3,1-odstotno podporo, ki se od prejšnjega meseca ni spremenila, in Vesne z 2,9-odstotno podporo (marca 1,1-odstotno). 

Resnico bi volilo 2,5 odstotka vprašanih (marca 1,9 odstotka), SNS 2,4 odstotka (marca 1,8 odstotka), SLS 1,3 odstotka (marca 2,2 odstotka), stranko Naša prihodnost in Dobra država en odstotek, Našo deželo 0,7 odstotka in Konkretno 0,2 odstotka). Podpora ostalih strank je razdrobljena v preostalih osmih odstotkih.

Prva Pirc Musar, zadnja Tanja Fajon

Delež neopredeljenih volivcev je nekoliko padel, sedaj je 17,3-odstoten, marca pa je bil 22,2-odstoten. 7,2 odstotka vprašanih (marca 11,8 odstotka) jih ne bi izbralo nobene od obstoječih političnih opcij. Ostali (3,4 odstotka) niso želeli odgovoriti.

Podporo delu parlamentu je v raziskavi izreklo 24,1 odstotka vprašanih. 58,6 odstotka vprašanih dela parlamenta ne podpira, 17,2 odstotka pa se jih pri tem vprašanju ni opredelilo.

Med politiki najbolj priljubljena ostaja predsednica republike Nataša Pirc Musar. Sledita ji novi predsednik SD Matjaž Han in poslanec SDS Anže Logar

Četrti je finančni minister Klemen Boštjančič, peta predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič. Predsednik NSi Matej Tonin je osmi, predsednik SDS Janez Janša je zasedel 12. mesto.

Največ mest na lestvici je izgubila koordinatorka Levice Asta Vrečko, ki je zasedla 17. mesto. Premier in predsednik Svobode Robert Golob je zasedel mesto za njo, zadnja na lestvici pa je zunanja ministrica Tanja Fajon.

Inštitut za raziskovanje trgov in medijev, Mediana je raziskavo za POP TV izvedel med 23. in 25. aprilom na reprezentativnem vzorcu 723 polnoletnih prebivalcev Slovenije.

Komentarji (5)

Mb-11 (ni preverjeno)

Joj te bedaste raziskave. Ko bodo volitve pa bodo itak ljudje zopet proti kaplarju.
Zakaj se ta nepriljubljen ne umakne. Kot da je to tajni 'špijun' in dela v tej smeri, da nikoli desnica ne pride na površje.

pohorskisvizec

Lari fari.Sicer še bo golobnjak in pernati potopil kot Titanik!

Kurbinsin (ni preverjeno)

Kucanov postavljeni Novi obraz, yugovenci so spet nasedli in ponovno bodo cez dve leti, iq yugovencev pac ni najvisji, taka balkanisticna rasa pac so.

Šumar (ni preverjeno)

Zakaj na maribor info nič ne pišete o posilstvu 27 letnice v Lj.???
Aja zato ker so jo posilili 3 temnopolti migranti...
Do nezavesti jo ptetepli pa posilili...
Prokleta vlada pa bi še navlekla to golazen v Slovenijo...
Nimamo že dovolj čefurjev iz bivše države??? Večinoma kriminalce lopove in posiljevalce...
Fajonklo pa Musarja bi blo treba posiliti....
Pa celo njihovo žlahto...
Potem bi pa mogoče kdo premislil koga vzeti v državo...
Sram naj bo politiko in vas enostranske medije... SRAMOTA!

Denar ostane u… (ni preverjeno)

Krade se u politiki in ne iz politike
24urcom/novice/tujina/drzavo-in-eu-oskodovali-za-vec-kot-milijon-evrov/rtvslo/gospodarstvo/v-prvih-treh-mesecih-v-drzavnem-proracunu-379-milijonov-evrov-primanjkljaja/rtvslo/gospodarstvo/slovenija-je-visokotvegana-drzava-glede-dolgorocne-vzdrznosti-dolga/

Starejše novice