Zdaj je uradno. ​Umek bo nastopil na festivalu Forestland in simbolično odprl prvo evropsko festivalsko sezono v postcovid dobi.

Umek bo na Forestlandu nastopil v soboto, 18. julija, in prvič po karanteni razplesal ljubitelje elektronske glasbe in festivalske atmosfere. Didžej, ki nastopa že četrt stoletja, si je zaradi svojega dela in prispevka k razvoju regionalne elektronske kulture prislužil slavni naziv Fotr.

Že v začetku kariere je redno odhajal v Avstrijo po vinilne plošče in hitro postal znan po obvladovanju štirih plošč. Danes je Umek eden izmed najbolj plodnih techno producentov, ki si je za svoje delo prislužil številne nagrade.

Redno potuje in gostuje na več kot sto lokacijah vsako leto. Prepotoval je svet in odkljukal večino znanih klubov in festivalov, vključno s Space Ibiza, Pacha, ​Berghain, Beta, El Row, Mayday, Tomorrowland, EDC in Ultra, letos pa bo na seznam vpisal še Forestland festival v idiličnem Medžimurju. UMEK izdaja pesmi na najvplivnejših svetovnih založbah in tudi na svoji 1605.

Na odru slovensko-hrvaška naveza

Ob Fotru bodo nastopili še ​Timo G, Ted Funke, Dino DZ, RGM, Josh Somen, Sid Cisse in mnogi drugi domači ter regionalni DJ-ji, ki jih bodo najavili v tednih pred festivalom.

Forestland se nahaja v vasici Brezje, nedaleč od Čakovca, le kakšno uro vožnje iz Ptuja, Maribora, Murske Sobote in dobri dve iz Ljubljane. Gozdna dežela Forestland bo vrata odprla v petek, 17. julija, točno opoldne in jih zaprla 48 ur kasneje, v nedeljo, 19. julija 2020.

Nova normalnost v idiličnem gozdičku

»Naša največja skrb sta zdravje in varnost obiskovalcev festivala, pa tudi naših sodelavcev in glasbenih gostov. Forestland upošteva vse mere, ki jih je predpisal Hrvaški zavod za javno zdravje, uvajamo dezinfekcijske točke in tekočo vodo na večih mestih, za vsakega obiskovalca pa smo zagotovili več kot 4 kvadratne metre prostora,« je povedal tiskovni predstavnik festivala Krešimir Biškup.

Starejše novice