Slika je simbolična (foto: Bobo).
Predsednica je v intervjuju za N1 dejala, da bi moral premier Robert Golob odstopiti, če KPK ugotovi, da je kršil integriteto.

V Gibanju Svoboda ocenjujejo, da je predsednica republike Nataša Pirc Musar politično posegla v potekajoč pravni postopek pred Komisijo za preprečevanje korupcije. 

Predsednica je namreč v intervjuju za N1 dejala, da bi moral premier Robert Golob odstopiti, če KPK ugotovi, da je kršil integriteto. V Svobodi ji očitajo tudi konflikt interesov. 

»Predsednica republike je s svojim današnjim javnim ugibanjem o tem, kaj bi moralo slediti hipotetični odločitvi KPK, politično posegla v potekajoč pravni postopek pred KPK,« so v Gibanju Svoboda zapisali v današnjem sporočilu za javnost.

Ta politični poseg je še toliko bolj sporen, ker prihaja z mesta predsednice države, ocenjujejo. V tem primeru ne gre samo za možnost, da gre za politični pritisk na delo KPK, ampak tudi za konflikt interesov, menijo. 

»Ker je postopek zoper predsednika vlade sprožila predsedničina tesna sodelavka in svetovalka v Uradu predsednice Republike Slovenije, ki je takoj po vložitvi ovadbe našla zatočišče pri predsednici države,« so zapisali.

Predsednik vlade je vse navedbe glede njegovega domnevnega vmešavanja v delovanje policije že večkrat odločno zavrnil, so še dodali.

Pirc Musar: »Mislim, da bo javnost povedala svoje, ampak vseeno počakajmo na izsledke KPK«

Pirc Musar je v danes objavljenem intervjuju za N1 ocenila, da bi moral Golob, če KPK ugotovi kršitev integritete glede domnevnega izvajanja pritiskov na nekdanjo notranjo ministrico Tatjano Bobnar in druge zaposlene na ministrstvu, odstopiti. Ni pa na njej, da ga pozove k odstopu, je dodala. 

»Mislim, da bo javnost povedala svoje, ampak vseeno počakajmo na izsledke KPK,« je dejala.

Poudarila je, da je »ta zadeva« med nekdanjo notranjo ministrico in predsednikom vlade nastala, preden je kot predsednica nastopila mandat. »To ni moja zgodba, to ni zgodba urada predsednice in ne bom se vtikala v to zadevo med njima,« je dodala. Da je treba zaupati v pravno državo in v njene institucije, ki naj opravijo svoje delo brez političnih pritiskov, je še poudarila za N1.

KPK je preiskavo zoper premierja Goloba uvedla konec novembra lani zaradi zaznanih sumov kršitve integritete v povezavi s prijavo o domnevnem nedovoljenem izvajanju pritiskov na nekdanjo ministrico Bobnar in druge zaposlene na notranjem ministrstvu. Pri tem KPK poudarja, da bo šele nadaljnji postopek pokazal, ali bodo zaznani sumi kršitev tudi potrjeni ali ovrženi.

Komentarji (13)

pohorskisvizec

Kaj cvilite svobodnjaki.Pernati bo odfrčal.

SLO (ni preverjeno)

Seveda bo odletel. Potem pa pride drugi in to zopet NAŠ! HE,HE,HE,...
Nena se sekiraj nič ne pomaga. LP

In reply to by pohorskisvizec

Pirc Musar (ni preverjeno)

ima u zaledju kitajsku mafiju

In reply to by SLO (ni preverjeno)

pohorskipizdec (ni preverjeno)

Jaz pa ga bom dalje fafal župniku!

In reply to by pohorskisvizec

Branko59 (ni preverjeno)

Ta vlada je najslabša odkar obstaja svobodna Slovenija -sama korupcija in elektro kliantela ki želijo z omrežnino napolniti žepe -treba je ukiniti to uredbo in tudi agencijo za energetiko

SLO (ni preverjeno)

Branku si kar blizu. Res so tile slabi ampak prejšnja vlada pa je bila brez konkurence daleč najslabša.

In reply to by Branko59 (ni preverjeno)

55 (ni preverjeno)

Ti živiš v Srbiji kot kaže. Po tem, kar si natvezil, v Sloveniji gotovo ne...ali pa si slepec!

In reply to by SLO (ni preverjeno)

orožnik (ni preverjeno)

Spet eden "SLO", ki delno priznava, da bi raje žrl drek in zmrzoval, samo, da ni Janša.

SLO (ni preverjeno)

orožnik zakaj slepo slediš nekomu, ki nima nobenih referenc in nobenih dobrih dejanj? Primer: prejšnja desna vlada je rekordno zadolžila Slovenijo podobno kot Mariborski župan Mariborsko občino, ko bi župan naj bi levičar?! Potem je lahko vsak ki uspešno opravi osnovno šolo župan?! Samo podpiše kredite za nekaj generacij naprej! Sposobni, kateri bi z svojim znanjem ustvarjali denar pa jih žal ni oziroma se nočejo s tem ukvarjati! Mi pa se levi in desni med sabo bockamo a skupaj tonemo in tonemo! LP

In reply to by orožnik (ni preverjeno)

Kurbinsin (ni preverjeno)

Tokrat ima dyke prav

Surfeiter (ni preverjeno)

Pujsa Pepa sodi v risanko ...

Ni zaposlena na KPK (ni preverjeno)

N'ovice.svet24/clanek/novice/slovenija/gibanje-svoboda-pirc-musarjevi-ocita-politicno-poseganje-v-postopek-kpk

mbb (ni preverjeno)

Še ena ,ki ne more preživeti s 5000€ ! Nataša Pirc Pahor .

Starejše novice