Enak sesalnik je v Avstriji kar 120 evrov cenejši kot pri nas. V Hoferju pojasnjujejo, zakaj prihaja do razlik v cenah.

Trgovska veriga Hofer v istem času prodaja kar nekaj enakih izdelkov na slovenskem in avstrijskem trgu. Med njimi pa so včasih bistvene razlike. Zakaj? 

Uporabnik družbenega omrežja TikTok je v videu opozoril na veliko razliko v ceni samodejnega bazenskega sesalnika. Ta v Sloveniji stane 269 evrov, medtem ko je v letaku za avstrijsko tržišče cena enakega sesalnika le 149 evrov.

Zakaj slovenski potrošniki za nekatere izdelke plačujemo več kot avstrijski? Pričakovali bi, da bodo kupcem v sosednjih državah Evropske unije ponudili izdelke po enotnih cenah za vse, ne pa le za nekatere izdelke.

@borut79 Razlika v ceni preko meje je pa malo huda 😀 #hofer #pohoferceni #hoferslovenija @HOFER Österreich #nothanks ♬ Se Acabo (feat. Method Man) (Remix) - The Beatnuts

»Na prodajno ceno izdelkov vpliva mnogo dejavnikov«

Z vprašanji smo se obrnili na Hofer Slovenija. Kot so povedali, je osnovna filozofija podjetja Hofer osredotočenost na samo »bistvo« trgovine: »Naše glavno vodilo je kupcem vedno nuditi izdelke najvišje kakovosti po najnižji ceni, čemur so podrejeni vsi naši poslovni procesi.«

Kot navajajo, na prodajno ceno izdelkov vpliva mnogo dejavnikov, zaradi česar tudi prihaja do razlik v cenah izdelkov na posameznih tržiščih držav, vključenih v skupino ALDI Süd. 

Nabavne cene so pogosto različne

Četudi so izdelki enaki, so nabavne cene za avstrijski in slovenski trg pogosto različne, razlikujejo pa se tudi logistični in drugi stroški poslovanja. »Pri oblikovanju cen se vedno prilagodimo lokalnemu trgu in pričakovanjem naših kupcev,« dodajajo. 

»Tako boste tudi v Sloveniji našli precej izdelkov, ki so cenejši kot na avstrijskem trgu, seveda pa tudi takšne, ki so dražji,« so povedali. 

Ob tem poudarjajo, da pri Hoferju vse prihranke, ki nastanejo z zniževanjem stroškov, v obliki znižanih cen v celoti prenesejo na svoje kupce. »To je najpomembnejši princip diskontne prodaje, ki na vseh ravneh optimizira procese z namenom, da našim kupcem ponudimo največ,« pojasnjujejo: »Na tovrsten način torej našim kupcem omogočamo izdelke najvišje kakovosti po najnižji ceni prav vsak dan.«

Komentarji (20)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
👎🏻👎🏻👎🏻 (nepreverjen)

LAŽETE!

igiigi72 (nepreverjen)

pol pa nekaj ne stima, pol lahko lidel slo kupi cez mejo in bo se vedno cenejsi..hahah
noro .. kunkurenca med sabo..

pohorskisvizec

Daj Hofer nisi resen. Da so nabavne cene za trge različne ti ne verjamem. Kaj ve/briga proizvajalca kam boste prodajali predmete. To je samo izgovor! Ali v RS ali v Buđumburu/ Afrika/ proizvajalca ne zanima! Hofer še 1x si počasi to preberi:Četudi so izdelki enaki, so nabavne cene za avstrijski in slovenski trg pogosto različne, razlikujejo pa se tudi logistični in drugi stroški poslovanja. Če pa so stroški ,,logistični, pač umaknite pa proizvod, ali zmanjšate maržo!

. (nepreverjen)

se enkrat preberi naivne lahko nategnes,
»Pri oblikovanju cen se vedno prilagodimo lokalnemu trgu in pričakovanjem naših kupcev,« dodajajo.

Ajgor1 (nepreverjen)

Čisti nateg. Hofer/Aldi oddaja za Evropo skupna naročila na Kitajsko. In vso blago za celo Evropo prispe skupaj v ladijskih kontejnerjih. Cene pa oblikujejo potem tako kot imajo mnenje o kupcih...za "glupe" balkance višje cene, za "škrte" švabe pa nižje (beri dokaj realne). Itak nas nategujejo na suho...folk pa poblaznelo drvi in kupuje v teh usranih diskontih....prav je da plačujejo več, ker so glupi...in pri Hoferju to vedo....zato pa višje cene.

Viznik (nepreverjen)

Točno tako ne smirglam jaz lidla in Hoferju sami nateguni

In reply to by Ajgor1 (nepreverjen)

. (nepreverjen)

vse se je zacelo z prihodom spara ,potem pa je slo vse v tri krasne

Stanchy (nepreverjen)

Normalno, da so cene v Sloveniji višje, saj imamo višji standard kot Avstrijci.🤣 Sramota Hofer.

ip (nepreverjen)

Logistično nas dol tlačite ja. Saj se vidi in se ve.

mokuš (nepreverjen)

Po HOFER ceni.

totekmb (nepreverjen)

Se spomnim leta nazaj, ko je Hofer prišel v Slovenijo in so par let dejansko imeli diskontne cene, danes pa enake cene kot v Merkatorju, mrš....

. (nepreverjen)

wtf cudna konkurenca, kdo bo imel visje cene
cisto nategovane

Fischer (nepreverjen)

Hofer in Lidl sploh več nimata ugodnih cen kot na začetku, ko so prišli v Slo. Ok, vse se je podražilo, ampak ne moremo govoriti o "ugodnem trgovcu", je kar enako kot Tuš, Mercator itd.

Zvestsebi (nepreverjen)

Padli na izpitu na celi črti, prodajajo nam robo, ki je v Avstriji in drugod ne upajo in ne smejo. Najbolje bi jim pokazali kaj si mislimo o njih z bojkotom njihovih trgovin, pa bi se hitro spametovali

KoPs321 (nepreverjen)

Koko pa lahko dilajo v produktih in na parkiriščih

Mihc (nepreverjen)

Hofer se je ZELO poslabšal. Nategujejo s cenami in zvišujejo cene na tedenski bazi.
Jabolčni burek se je v 6 mesecih iz 1.69 EUR podražil na 2.69, kar za cel EUR. Zakaj že, ker so se tako podražila slovenska jabolka ali morda 2 mm listnatega testa, ki jih obdaja?

Mikimisko (nepreverjen)

Bolj je juzno drazje je pa mi smo za njih drugorazredna goveda

Tommmmmy (nepreverjen)

Če bi šlo za par evrov okej. Tako pa ozpade, da so ti "logistični" stroški tako veliki kakor da vsak izdelek posebej pripeljejo do trgovine in da ta pot npr. od Graza do Maribora stane za vsak izdelek 120 EUR. Očitno vsakega posebej taksi pripelje do Maribora.

Goodhelp

Dober dan vsem, moje ime je Gisela iz Nemčije. Rada bi se zahvalila velikemu dr. Okpa, da mi je pomagal in obnovil moj pokvarjen zakon, nikoli nisem verjela, da bi lahko spet dobila moža, potem ko sva se ločila že 2 leti in sem bila poskušal sem na vse načine, da bi ga dobil nazaj, kar mi je velikokrat spodletelo in sem se odločil, da ne bom več poskusil, vendar šele, dokler nisem naletel, kako je ta veliki Človek po imenu Dr Okpa nekomu obnovil razpadli zakon, ki je trajal 7 let, in bil sem presenečen, ker je bil moj komaj 2 leti . Morala sem mu torej poskusiti, če mi lahko tudi pomaga, kar je storil s svojimi močmi, in če na kratko povem, zdaj imam moža doma in živiva srečno skupaj kot še nikoli. Dr. Okpa želim ceniti in priporočati vsem, ki potrebujejo pomoč na katerem koli področju svojega zakonskega ali partnerskega življenja, in zagotavljam vam, da bo dr. Okpa obnovil in prinesel enotnost v vaš pokvarjen dom. Lahko ga kontaktirate po e-pošti: [email protected] ali pokličete na +27653527813.

Najlepša hvala, dr Okpa.

Frayer (nepreverjen)

Malce so bluzili in mutili vodo, povedali pa itak niso nič konkretnega.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice