Generalni direktor UKC Marko Jug (foto: Bobo).
V ljubljanskem Univerzitetnem kliničnem centru je danes potekala novinarska konferenca, na kateri je bila javnost obveščena, da program srčne kirurgije zapušča vodilni strokovnjak dr. Miha Weiss.

Ljubljanski Univerzitetni klinični center se že dlje časa spopada z resno kadrovsko stisko. Ta se je danes še dodatno poglobila, program otroške srčne kirurgije namreč zapušča vodilni strokovnjak dr. Miha Weiss.

Ta je v pismu sporočil, da nepreklicno odstopa s položaja.

Kakšni so odzivi vodstva? 

Generalni direktor UKC Ljubljana Marko Jug je na novinarski konferenci zatrdil, da bo program še naprej lahko deloval nemoteno in da glede na velikost centra dosegajo nadpovprečne rezultate. 

Naslednji je nastopil v. d. strokovnega direktorja UKC Gregor Norčič, ki je izjavil, da proces oblikovanja novega centra za zdravljenje srčnih napak že poteka:

»Stvar je še vedno v teku in mi se trudimo, da bi ta center tudi formalno vzpostavili in ga napolnili z vsebino, da bi lahko ta dejavnost, ki jo že zdaj izvajamo zelo uspešno, še naprej tekla brez nepotrebnih konfliktov znotraj ekipe in morda s še boljšimi rezultati v prihodnje.«

Ostaja samo še en otroški kardiokirurg

O tem, da je situacija skrajno resna, priča dejstvo, da sta UKC Ljubljana zgolj v zadnjih dveh mesecih zapustila že dva specialista za srčne napake pri otrocih. Spomnimo: marca letos je ekipo kardiokirurgov zapustil češki strokovnjak Roman Gebauer. Razlog za to odločitev je bil po njegovih besedah »občutek, da ga v Ljubljani ne potrebujejo več«.

Na programu otroške kadriokirurgije UKC Ljubljana tako zdaj ostaja zgolj Igor Šehić iz Beograda.

Rešitev v vrnitvi Vodiškarja iz Nemčije?

Generalni direktor Jug računa, da mu bo to kadrovsko podhranjenost uspelo zakrpati s povratkom vrhunskega strokovnjaka Janeza Vodiškarja, ki je že pred časom zaradi neurejenih razmer na UKC Ljubljano zamenjal za Stuttgart.

Pogovori naj bi že potekali, več pa bo znano v kratkem.

Do situacije kritični tudi v društvu Viljem Julijan

Oster odziv na nastalo situacijo prihaja tudi iz vrst Društva za pomoč otrokom z redkimi boleznimi Viljem Julijan, ki so v javnem odzivu na razmere zapisali, da so ob tej novici šokirani in izjemno zaskrbljeni:

»Skrbi nas, če so odgovorni v UKC Ljubljana glede na dogajanje v zadnjih dveh mesecih in odhoda dveh najboljših kirurgov dejansko sposobni prepoznati problematiko in urediti situacijo ter zagotoviti ustrezno delovanje programa otroške srčne kirurgije. Najbolj pa nas seveda skrbi za otroke s prirojenimi srčnimi napakami, ki so izjemno ranljiva in življenjsko ogrožena skupina bolnikov.«

Komentarji (3)

Financiranje o… (ni preverjeno)

Financiranje od MAIE UUS
PODPORA TEM, KI POTREBUJEJO
V primeru kakršnih koli težav ali finančnih težav se obrnite na MAIE UUS in ne boste razočarani, ta velika dama mi je pravkar pomagala z zneskom 30.000 €.
Bogu se zelo zahvaljujem, ker me je postavil na mojo pot.
Zahvaljujoč tej majhni količini sem lahko odplačal dolg in izboljšal življenjski standard.
Če potrebujete majhno posojilo, se obrnite nanj in ne boste razočarani.
POGOJI: Morate biti 100% Slovenci.
E-naslov: [email protected]
Hvala vam

vukojebina (ni preverjeno)

Glavno da je on vsako leto plandemije in teroriziranja prebivalstva prejemal po 150 000 dodatka, ki ga seveda ne rabi vrnit !

Archer Jukes (ni preverjeno)

I am now making an extra $19000 or more every month from home by doing a very simple and easy job online from home. I received exactly $20845 last month from this home job. Join this job and start making extra cash online by
following instructions on the given website.......http://urlky.com/135rx

Starejše novice