So vam všeč nenavadna prenočišča, ki niso klasičnih oblik in ponujajo edinstvena doživetja? Preverili smo ponudbo nevsakdanjih prenočišč v Sloveniji. Zanimive možnosti nočitev vas ne bodo pustile ravnodušnih.

Pravljično bivanje v hiški na drevesu

Kakšnih 300 metrov stran od Blejskega jezera se nahaja inovativen ekološko-turistični kompleks Garden Village s šestimi lesenimi hišami na drevesu.

Med njimi je tudi hiška namenjena romantičnemu oddihu mladoporočencev. 

Hiše so v prijetnem okolju neokrnjene narave, v neposredni bližini je ribnik, zelenica in potok. Ob hiškah na drevesu na goste čakajo tudi razkošni šotori z lastno ogrevano leseno kadjo in s pomolom, na katerega vam lahko prinesejo romantično večerjo ob svečah.

Ogrevane hiše so primerne tudi za bivanje v hladnejših dneh. Čeprav se oddih v krošnjah dreves sliši idilično, pa si tega zaradi visoke cene nočitve marsikdo težko privošči. 

Bi preživeli noč v vinskem sodu? 

V Vinski vasi lahko prespite v pravem lesenem vinskem sodu. Osem sodov je predelanih z namenom, da ponudijo izvirno doživetje in slavijo bogato tradicijo vinogradništva na Ptuju. V devetem sodu se nahaja finska savna.

Nevsakdanja bivališča so nameščena okrog osrednjega prostora s skupnim ognjiščem. V vsakem sodu lahko prespita po dve osebi. Zato je bivanje v sodu priljubljena romantična popestritev za pare. Nenavadni glamping se nahaja v Kampu terme Ptuj, ki je le kilometer oddaljen od središča Ptuja.

Hotel, kjer spite v kapsulah

Spalne kapsule so po svetu že dobro uveljavljena hotelska možnost, predvsem je po njih znana Japonska.

Pri nas so spanje v kapsulah kot prvi v svojo ponudbo dodali v Central hotelu v Ljubljani. V hotelu je devet futurističnih spalnih kapsul, ki se vse nahajajo v skupnem prostoru. 

Prenočišče v kapsulah je idealno za mlade in mlade po srcu, hkrati pa za vse ljubitelje naprednih tehnologij. Poleg ležišča je v vsaki kapsuli še televizija, radio, sef, ogledalo, USB priključek in povezava wifi.

Po čokoladno doživetje v čokoladno vas

Čokoladna vas Tete Fride je luksuzni resort, ki je zrasel v naravnem parku Mariborsko jezero.

12 edinstvenih hišk je pravi raj za čokoholike, saj obiskovalce pričaka čokolada na vsakem koraku. 

Med drugim si lahko gostje umivajo zobe s čokoladno pasto, v hiški pa jih čaka tudi čokoladno milo in šampon. V hladilniku goste čakata čokoladno pivo, čokoladni gin, čokoladna klobasa, čokoladni sir, navdušijo pa tudi čokoladni kondomi. Na sanjski lokaciji ob mirni reki se lahko gosti sprostijo tudi ob čokoladni masaži ali poskusijo savno s čokoladno kopeljo.

Počitek v prostorih nekdanje banke

Z edinstveno urejenimi sobami se ponaša tudi hostel Tresor v središču Ljubljane. Sobane in pisarne nekdanje banke so tematsko preuredili v več mini trezorjev.

Hotel je opremljen na način, ki združuje spomin na pretekle bankirske čase, žive barve in sodobne oblikovalske rešitve. V spalnice je predelan celo dejanski bančni trezor, kjer so včasih hranili denar. 

Prostovoljno lahko preživite noč za rešetkami

V osrčju nekdanjega vojaškega zapora na Metelkovi v osrčju Ljubljane je v hostel spremenjen nekdanji vojaški zapor. Obiskovalci lahko v Hostlu Celica prespijo v dvajsetih unikatnih zaporniških celicah.

Stavbo zapora je namreč 80 umetnikov preobrazilo v unikatno mladinsko prenočišče, bar, restavracijo in umetniško galerijo.

Komentarji (1)

Danvid (ni preverjeno)

V rut yi jih vtaknite

Starejše novice