Kar 15.000 otrok je danes ob šolski malici pričakalo zdravo presenečenje iz kakovostnega slovenskega medu in sadja v prahu, ki je nastalo izpod rok Bistričanov Aljaža Tršarja in Mihe Jedlovčnika.

Po lanskoletni uspešni akciji je Medenka na prvi šolski dan tudi tokrat obdarila slovenske osnovnošolce. Ob šolski malici je zdravo presenečenje iz kakovostnega slovenskega medu in sadja v prahu pričakalo kar 15 tisoč otrok.

Medenka je zdrav priboljšek, sestavljen le iz kakovostnega slovenskega medu in sadja v prahu, ki nastaja izpod rok mladega slovenskega zagonskega podjetja. »Očeta« Medenke sta Aljaž Tršar in Miha Jedlovčnik, ki prihajata iz Slovenske Bistrice.

Otroci so lahko na prvi šolski dan poskusili kar štiri različne okuse Medenke - poleg osnovnega okusa cvetličnega medu še okus cimeta, jagode in pomaranče. Zdrav priboljšek, ki ga sestavlja kakovosten slovenski cvetlični med in liofilizirano sadje, polno vitaminov in mineralov, je tako zagotovo polepšal prvi šolski dan marsikaterega osnovnošolca.

»Tudi sami se še spominjamo dni, ko se je bilo po dolgih počitnicah treba vrniti v šolske klopi. Seveda smo bili veseli, da bomo zopet videli vse sošolce, a ponovno učenje in pisanje domačih nalog nam po večini ni dišalo. Mogoče bo mladim nadobudnežem z Medenko na ta pomemben dan le nekoliko lažje,« sporoča ekipa Medenke, ki jo poleg Bistričanov sestavlja še Damjan Veber.

Zdrava medena paličica navdušuje

Ob tem še dodajajo: »Z akcijo, ki letos poteka že drugo leto zapored, želimo prispevati k spodbujanju zdravih prehranjevalnih navad med otroki, hkrati pa jim približati okus medu in jim pokazati, da je tudi med lahko del njihovega vsakdana.«

Sladko presenečenje je bilo tudi letos zelo dobro sprejeto, tako med ravnatelji in učitelji, najbolj pa seveda med šolarji. Nad medeno paličico pa niso navdušeni le otroci, temveč tudi starši, ki želijo svojim malčkom zagotoviti zdrave prehranjevalne izdelke.

Medenka ni le zdrava, ampak tudi zabavna sladkarija.

Ravnateljica Osnovne šole Fram Ema Maver je ob tem povedala: »Na naši Osnovni šoli Fram smo bili izredno zadovoljni in veseli, ko smo izvedeli, da bomo prejeli Medenke za naše učence. Lahko si predstavljate, kako presenečeni in navdušeni so bili šele naši najmlajši, ko jih je ob običajni šolski malici na mizi pričakalo še to sladko darilce. Iskrena hvala, da smo lahko bili del tega.«

Učenka Zoja: Rada imam med!

Svoje navdušenje nad zdravo sladkarijo pa so z nami delili tudi šolarji. Tretješolec Nik je o Medenki povedal: »Ob malici smo danes dobili še sladkarijo v slamici. Učiteljica nam je pokazala, kako jo odpremo in pojemo. Bilo je zelo zabavno in dobro.« Njegova sošolka Zoja pa je ob tem dodala: »Rada imam med in zato tudi Medenko. Še posebej tisto z okusom jagode, ki bi jo lahko jedla prav vsak dan.«

Poleg sladkega presenečenja na prvi šolski dan pa je Medenka osnovnošolcem letos pripravila tudi poseben likovni in literarni natečaj z naslovom Medeni svet. V okviru tega bodo otroci skupaj z njihovimi učitelji spoznavali tradicijo slovenskega čebelarstva in kakovost slovenskega medu, s svojim razmišljanjem in domišljijo pa zagotovo ustvarili marsikateri zanimiv izdelek. Tovrstno ustvarjanje bo zagotovo prispevalo k poznavanju pomembnega dela slovenske kulturne dediščine in vseh pozitivnih učinkov, ki jih uživanje medu prinaša.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice