Fotografija je simbolična.
Pri Telekomu in A1 bodo s 1. januarjem znova povišali cene svojih storitev.

Telekom Slovenije in A1 Slovenija, ki sta največja slovenska telekomunikacijska operaterja, sta napovedala, da bosta z novim letom povišala cene svojih storitev. Kot razlog za spremembo, so pri A1 Slovenija za STA pojasnili, da bodo zvišali cene zaradi znatnega zvišanja cen vsebin več ponudnikov televizijskih programov.

Pri A1 Slovenija bodo zvišali mesečne naročnine na paketih s fiksnim internetom in televizijo. Cene mesečne naročnine za pakete A1 Kombo, v katerih je vključen internet, televizija in fiksna telefonija, bodo s 1. januarjem zvišali za dva do štiri evre, hkrati pa se bo zvišala tudi višina popusta za izklopljeno storitev televizije.

Paketi za zasebne in poslovne naročnike, ki imajo vključeno televizijo, bodo pri A1 zvišali za tri evre, paketi za zasebne uporabnike, ki nimajo vključene televizije pa za en evro. Cena mesečnih naročnin na pakete v kabelskih omrežjih bo ostala enaka, pri opciji TV AS LTE pa se bo zvišala za dva evra.

Podražitev posledica zvišanja cen televizijskih programov

Vse več ponudnikov televizijskih programov, predvsem Pop TV, Kanal A, Brio, Kino, Oto, Planet TV in Sport Klub, so letos občutno povišali cene svojih vsebin, njihova podražitev se bo nadaljevala tudi prihodnje leto. Pri A1 Slovenija so za STA pojasnili, da so se zaradi tega odločili spremeniti cene mesečnih naročnin. Cene naročnine pri mobilnih paketih pa zaenkrat ostajajo enake.

Podražitev mobilnih naročniških paketov

V preteklih dnevih je Telekom Slovenije svoje uporabnike obvestil, da se bo z novim letom zvišala cena mobilnih naročniških paketov zvišala za 1,04 evra, za kolikor se bo zvišala tudi mesečna naročnina klicnih opcij za poslovne uporabnike, medtem ko se bo storitev mobilnega internet zvišala za dva evra. Paketi Top Trio, ki vključujejo internet, televizijo in telefonijo se bodo podražili med 2,04 in 5,04 evra.

Telekomunikacijski operaterji so pri svojih paketih, ki vključujejo televizijske programe, pričeli z zviševanjem cen, potem, ko je Pro Plus sredi januarja letos Pop TV in Kanal A umaknil iz omrežja prizemnih oddajnikov. Po 16. januarju sta programa bila dosegljiva zgolj prek ponudnikov kabelske in satelitske televizije. Julija letos pa se je za enak korak odločil tudi pri Planet TV, še poroča STA.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice