Slika je simbolična.
Nakup rabljenega avtomobila nam lahko povzroči veliko preglavic. CarVertical je izvedel raziskavo, kjer je pridobil informacije o najpogostejših prevarah pri nakupu rabljenega avtomobila.

CarVertical je v svoji raziskavi izpostavil pet najbolj pogostih prevar, do katerih lahko pride ob nakupu rabljenega avtomobila.

Prevara številka 1: Poškodovan avtomobil

Najbolj pogosta prevara je predhodno poškodovan avtomobil. Raziskava je pokazala, da skoraj ena tretjina (31 odstotkov) avtomobilov že bilo poškodovanih ob pregledu preko te platforme. 

Priporočljivo je preveriti vse reže med ploščami karoserij, ali so te enakomerne. V primeru, da so določene reže širše od drugih lahko pomeni, da je bilo na avtomobilu opravljeno poceni popravilo.

Prevara številka 2: Prevrteni kilometri

V raziskavi je vsako šesto vozilo (16,7 odstotka) imelo prevrtene kilometre. Te avtomobile lahko hitro odkrijemo.

Ohranjenost vozila velikokrat razkrije pravo kilometrino ali če so sedeži, krmilo, menjalna ročica obrabljeni, število prevoženih kilometrov pa je nizko, potem se mora kupec umakniti.

Prevara številka 3: Ukraden avtomobil

Najslabša od vseh prevar je ta, da lahko dejansko kupite ukraden avtomobil.

V tem primeru se običajno novemu lastniku odvzame, kar lahko povzroči dodatne zaplete pri vračilu denarja. V zadnjih 12 mesecih je CarVertical razkril nekaj sto ukradenih avtomobilov.

Prevara številka 4: Avtomobil se je uporabljal kot taksi ali vozilo za najem

Ti avtomobili se pogosto hitro obrabijo, poleg tega pa so velikokrat slabše vzdrževani.

V raziskavi so zapisali, da so našli približno dva tisoč avtomobilov, ki so se uporabljali kot taksi ali vozilo za najem. 

Prevara številka 5: Cena avtomobila je prenizka

Velikokrat je prisotna sumljiva nizka cena, pri kateri mora biti kupec izredno previden.

Včasih so ti avtomobili uvoženi, imajo prevrtene kilometre ali prikrito škodo.

Komentarji (3)

Srboljub Zumbović (ni preverjeno)

taken avto bi imel tudi jaz

pohorskisvizec (ni preverjeno)

Na odpadu ga boš našel!

Zikollinor (ni preverjeno)

In kdo potem prodaja tiste "prave" rabljene avte, tiste od "starih gospodov"? Tisti, ki vam to in takšne pisarije sponzorirajo, a ne? Oni so edini pravi in pošteni ... če plačajo, potem je že tako ...

Starejše novice