Policija bo poostreno nadzirala vse, ki med vožnjo uporabljajo mobilne telefone.

Raziskave policistov in njihova opažanja kažejo, da se uporaba mobilnih telefonov v prometu povečuje, prav tako se njihova uporaba spreminja z običajnega telefoniranja tudi na pošiljanje sporočil, brskanje po spletnih straneh ali objavljanje na družabnih omrežjih. Vozniki po besedah policije med vožnjo vse več uporabljajo tudi tablice, prenosne računalnike in ostale naprave, ki prav tako zmanjšujejo vidno zaznavanje voznikov: "Takšno ravnanje voznikov ima velik negativni vpliv na
potek prometa in prometno varnost."

Policija pripravlja poostren nadzor

Policija sporoča, da bo v času od 16. do 29. januarja bo potekala nacionalna akcija o nevarnosti uporabe mobilnih telefonov med vožnjo poimenovana Mobilni telefoni v prometu, ki jo koordinira Javna agencija Republike Slovenije za varnost prometa, pod skupnim sloganom "Vozimo pametno!"

V času akcije bodo na območju PU Maribor povečali nadzor nad uporabo mobilnih telefonov med vožnjo. Prav tako bodo izvedli dva obsežna poostrena nadzora s tega področja na območju celotne PU Maribor, in sicer v petek, 20. januarja, v času med 8. in 16. uro in v torek, 24. januarja, v času med 7. in 15. uro.

Starejše novice