Slika je simbolična.
Imate račun na tuji banki, kot na primer N26 ali Revolut? Bi radi dvignili denar na bankomatu? To ne bo nujno brezplačno.

Pri Zvezi potrošnikov Slovenije opozarjajo, da tuje spletne banke v svojih cenikih opozarjajo, da sami sicer ne zaračunavajo nadomestil na dvige na bankomatih, a to lahko stori lastnik bankomata. 

Zakonodaja lastnikom bankomatov namreč še zmeraj dovoljuje, da za dvige zaračunajo dodatna nadomestila. 

Provizije na bankomatih tudi do skoraj štiri evre

Na zvezi potrošnikov opozarjajo, da boste pri NLB za vsak dvig s kartico tujega izdajatelja plačali nadomestilo v višini 3,9 evra

Druge banke nimajo jasnega cenika glede zaračunavanja provizij za tuje banke, a tudi NovaKBM tega zaračunava. Postavka je vidna pred izvedbo transakcije, a banka ni razkrila višine nadomestila za dvig. 

O višini nadomestila morate biti obveščeni pred dvigom

Pri tem pa Zveza potrošnikov Slovenije opozarja, da je lahko lastnik bankomata tudi tuji ponudnik. 

Vsi ponudniki pa vas morajo pred dvigom o dodatnem nadomestilu obvestiti na ekranu bankomata. Takrat lahko dvig še prekinete.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Surfeiter (nepreverjen)

Po besedah in dejanjih hlapcev s sončne strani alp je to tako ali tako odraz najvrhunskejše demokracije in razvoja novodobnih poslovnih prijemov ... tako je prav ... zaračunaj stoki 10€ provizije ali pa ji v telo napelji 300 voltov električne napetosti ... streznilo je ne bo ne eno, ne drugo ... zbudi se že enkrat, proooosim ...

Starejše novice