Starši imamo svoje otroke najrajši in jih želimo obvarovati pred vsem hudim. Pri tem se pogosto sprašujemo, kako poskrbeti, da se njihova razigranost, radovednost in smeh pri igri ne bodo končali z jokom in poškodbo.

Kljub številnim ukrepom, s katerimi poskušamo otrokom zagotoviti čim bolj varno igro, se padcem in poškodbam vedno žal ne moremo izogniti.

Pri kakšni hujši poškodbi se lahko soočimo tudi z dodatnimi stroški zdravljenja, odsotnostjo staršev z dela in drugimi finančnimi posledicami. 

V teh primerih se za zelo odgovorno odločitev izkaže nezgodno zavarovanje za otroke in mladino. Da bo odločitev za primerno nezgodno zavarovanje lažja, smo pripravili nekaj nasvetov o tem, kako izbrati najbolj primernega. 

Kaj je najbolj pomembno pri odločitvi

V množici ponudb se boste srečali z različnimi kombinacijami kritij, višino zavarovalnih vsot, popusti in premijami.

Predlagamo vam, da se pri odločanju za ustrezno kombinacijo osredotočite na višino izplačila zavarovalne vsote za primer invalidnosti in ne zgolj na dnevno nadomestilo in nadomestilo za bolnišnično zdravljenje.

Ob tako hudih življenjskih dogodkih nam izplačana zavarovalnina omogoči prilagoditev življenjskih razmer novim potrebam in olajša življenje otroku in družini.

Kako skleniti zavarovanje

V Vzajemni so pripravili različne pakete zavarovanja, prilagojene posamezni starostni skupini otrok in mladostnikov.

Višina premije se tako giblje od 10,20 evrov brez vseh popustov, odvisno od izbrane zavarovalne vsote in starosti otroka. Vsi, ki boste zavarovanje sklenili preko spletne strani www.vzajemna.si, pridobite tudi dodaten 10-odstotni popust.

Če pri izbiri ustreznega nezgodnega zavarovanja za otroke potrebujete brezplačen posvet s svetovalcem, se lahko obrnete na Vzajemnino telefonsko številko 080 20 60 ali elektronski naslov: [email protected]

Informativni primer

Nejc je padel med vožnjo s kolesom in se ujel na desno roko. Ob tem si je zlomil zapestje, zaradi česar so mu roko imobilizirali z mavcem, ki ga je nosil tri tedne.

Izplačilo zavarovalnine je bilo izvedeno iz naslova kritja dnevnega nadomestila zaradi nezgode, zloma kosti in trajne invalidnosti zaradi nezgode – skupno v znesku 1.410,00 evrov. 

(informativni primer)

Starejše novice