Po spremenjenem načinu poročanja o hospitaliziranih zaradi covida-19 v bolnišnicah 513 bolnikov.

S februarjem bodo začeli poročati podatke o tem, ali je nekdo hospitaliziran zaradi covida-19 ali pa je hospitaliziran zaradi druge bolezni in ima hkrati potrjeno okužbo z novim koronavirusom, je napovedal minister Janez Poklukar. 

Ta je že danes povedal, da je zaradi covida-19 v bolnišnicah 513 bolnikov, od teh 119 na intenzivni negi.

Kot je dejal minister za zdravje, je koronavirusna različica omikron tudi bolnišnice postavila »pred novo, drugačno realnost«.

Koliko je hospitaliziranih?

Danes je sicer hospitaliziranih skupaj covidnih 818 bolnikov, od tega jih je na intenzivni negi 138. 

Po novem načinu poročanja, kot je že na današnji novinarski konferenci predstavil minister, je bilo navadnem oddelku zaradi covida-19 hospitaliziranih 394 bolnikov, 286 pa s covidom-19. 

V enotah intenzivne terapije zaradi covida-19 zdravijo 119 bolnikov in 19 s covidom-19.

V nedeljo, ko je umrlo devet oseb s covidom-19, je bilo po starem načinu spremljanja hospitaliziranih 749 covidnih bolnikov, od tega 130 na intenzivni negi.

Obetajo se prilagoditve ukrepov

Po današnjih besedah Poklukarja razmere v covidnih bolnišnicah, ki jih je po aktivaciji trboveljske trenutno 13, pozorno spremljajo.

»Vrh okužb se nam izrisuje, kaže, da se virus spreminja v nekaj, kar bomo lahko obvladali z drugačnimi pristopi. Ne želim navajati, da bomo sproščali ukrepe, želim poudariti, da jih bomo prilagajali, da bomo lažje živeli,« je še dejal.

Komentarji (5)

PanchoVilla (ni preverjeno)

Od jutri za potrditev okuženosti velja HAGT, ki do sedaj v SLO ni bil zajet niti v statistiki okuženih!
Aaaaaaaahhhaaaaaahhhaaaaaaa ...
Mater smo srečni in veseli, da imamo take strokovnjake ... pizda, vsi ponavljajo za nami ... in nas kopirajo ... koji smo mi cvet in izvir znanja in strokovnosti ...

PanchoVilla (ni preverjeno)

Še premale plače imate ... v pravih državah bi po Lidlih paradajze glancali ...

In reply to by PanchoVilla (ni preverjeno)

PanchoVilla (ni preverjeno)

v tujih medijih ...
... vodilni norveški pokojninski sklad ima iz leta 2021 ... 177 milijard dolarjev čistega dobička iz naslova vlaganja kapitala v razna podjetja po celem svetu ... za vsakega prebivalca Norveške (vključno z otroci) ima ta isti sklad namenjenih 244.000 USDolarjev ... plače vodilnih so ekvivalentne našim vrlim vodilnim Vzajemne ... noro! ... nam pa grozi pokojninska reforma z reformo daljše delovne dobe in manjšo pokojnino ... in nič drugega, če ste računali na kaj drugega ...

Rola (ni preverjeno)

Kaj pa lahko pričakuješ od trotlov.

In reply to by PanchoVilla (ni preverjeno)

Nikita123 (ni preverjeno)

Naša vlada najprej odstavi strokovnjake in nastavi kimavce. Kako misliš, da lahko v takšnem sistemu kdorkoli ustvarja dobiček?

In reply to by PanchoVilla (ni preverjeno)

Starejše novice