Slavnostna zasaditev 16 dreves za 16 sodelujočih reprezentanc (foto: Almira Ćatović).
Na Kajuhovi ulici so danes, 2. junija, slavnostno zasadili 16 dreves za 16 sodelujočih reprezentanc tekmovanja UEFA evropsko prvenstvo do 21 let.

Ob zaključnem delu tekmovanja UEFA evropskega prvenstva do 21 let je Mestna občina Maribor pripravila pester nabor spremljevalnih dogodkov, v sklopu katerih so danes posadili 16 dreves za 16 sodelujočih reprezentanc.

Na slavnostni zasaditvi dreves so prisostvovali župan Mestne občine Maribor Saša Arsenovič, predsednik Nogometne zveza Slovenije Radenko Mijatović, organizacijski team UEFA U21 in predstavnica UEFE Joanna Greene

Na slavnostni zasaditvi dreves so poudarili tudi simbolno sporočilo dreves (foto: Almira Ćatović).

Drevesa je sofinancirala UEFA, zasaditev pa je potekala pod okriljem projekta A2P (AIR2PLAY), v katerem sodeluje Nogometna zveza Slovenije. 

V nagovoru je župan Mestne občine Maribor Saša Arsenovič med drugim izpostavil sporočilnost dreves: »Tisti, ki sadi drevesa in upa, da bo drevo pustilo globoke korenine, se zaveda tudi trajnostnega razvoja in sporočilnosti tudi mladim, ki bodo lahko ta drevesa v prihodnjih generacijah uživali.«
 

Kajuhova ulica je bogatejša za 16 dreves (foto: Almira Ćatović).

Drevesa Pensilvanskega jesena so bila izbrana skladno z arboristično stroko. Drevesom so uredili tudi ustrezno leseno oporo, zaščiteno s trstičjem za preprečevanje sončnega ožiga.

Nameščene pa so tudi zalivalne vreče za kapljično namakanje drevesnih kolobarjev.

Predsednik Nogometne zveze Slovenije Radenko Mijatović je izpostavil pomembnost tega simbolnega dejanja, ki odraža med drugim tudi to, kakšno okolje bomo pustili za nami.

»Nogometni zvezi in meni osebno je v čast, da smo podprli akcijo, ki ozavešča ljudi v zvezi z okoljem, v zvezi z zelenimi površinami,« je dejal. 

Na slavnostni zasaditvi dreves so prisostvovali župan Mestne občine Maribor Saša Arsenovič, predsednik Nogometne zveza Slovenije Radenko Mijatović in predstavnica UEFE Joanna Greene (foto: Almira Ćatović).

Prav tako je spregovoril o pomembnosti prenovljene tribune v Ljudskem vrtu.

»Dobili smo drugi štadion, ki na najvišji ravni lahko gosti tekme v evropskih tekmovanjih in to je velika pridobitev za Nogometni klub Maribor, ki je najuspešnejši klub na mednarodni ravni v Sloveniji in si zasluži pogoje glede na kakovost igre, ki jo prikazuje,« je dejal predsednik Nogometne zveze Slovenije in ob tem povabil Mariborčane, da ob polfinalni tekmi napolnijo Ljudski vrt. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice