Foto: Bobo
Na letalnici v Vikersundu so tudi ženske smučarske skakalke dokazale, da lahko poletijo daleč. Slovenka Ema Klinec dosegla nov rekord.

Potem ko je petkov trening pred zgodovinsko prvo tekmo smučarskih skakalk na letalnici v Vikersundu zaradi novozapadlega snega odpadel, je bilo danes več sreče z vremenom in vetrom.

Ema Klinec z novim uspehom, kot prva presegla magično mejo 200 metrov

V prvi seriji za trening so se skakalke še spoznavale z napravo, tako da ekstremnih daljav ni bilo. V drugi seriji pa je prišlo do rekordnih razdalj, in to celo s slovenske strani. 

Ema Klinec je kot prva smučarska skakalka doslej z 203 metri preskočila mejo 200 metrov. V zgodovino se je vpisala kot edina s poletom prek 200 metrov v drugi seriji treninga.

V tretji seriji treninga jo je nato premagala kanadska smučarska skakalka Alexandria Loutitt, ki je poletela kar 222 metrov in na letalnici v Vikersundu postavila nov svetovni rekord.

Prek 200 metrov pa sta v tretji seriji poleteli še Norvežanka Maren Lundby (212,5 metrov) in Japonka Yuki Ito (200 metrov). 

Najboljša v tretji seriji, odnesla prvo mesto

Ema Klinec je bila sicer najboljša v tretji seriji treninga, za 221 metrov je dobila 163,4 točk in bila kar 30 točk pred drugouvrščeno Loutitt. Ta je zbrala 133,4 točke. Slovenka je namreč kot zadnja, 15. po vrsti, skočila iz 14. zaletnega mesta, Kanadčanka pa z 19.

Nika Križnar, druga Slovenka, je v tretji seriji skočila 170 metrov, prav tako kot Klinec s 14. zaleta, in dobila 103,2 točke za osmi izid.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice