V Ljudskem vrtu odštevajo do zadnje domače tekme sezone, ki bo v znamenju slovesa Marcosa Tavaresa. Se bo kapetanu Maribora uresničila dolgoletna želja in bo zaigral s sinom Marcosom ml.?

V mariborskem prvoligašu verjamejo, da lahko v zadnjih dveh krogih spet splezajo pred vodilne Koprčane, ki so se na vrh Prve lige Telemach zavihteli po sobotnem porazu Štajercev v Šiški.

Mariborčani z zdesetkano zasedbo v prestolnici niso našli prave podobe, poraz pa je bil tudi posledica blede predstave, ki jo želijo na zadnji domači preizkušnji letošnje sezone močno popraviti.

V štajerskem dvoboju bodo nasproti stali zadnjeuvrščeni Kidričani, ki za ohranitev upov za deveto mesto potrebujejo zmago. Svojo računico imajo tudi gostitelji sosedskega obračuna:

»Pred nami je kot osnova tekmovalni cilj, v ospredju so tri točke. Poslovilna tekma Marcosa Tavaresa pa nedvomno pomeni nadgradnjo celotnega zaključka sezone. 

Pričakovali smo, da bomo ta poseben trenutek čakali z boljšega izhodišča. Bomo pa storili vse, da bi omogočili, da se naš kapetan na najlepši način poslovi od občinstva, s katerim je preživel toliko prijetnih trenutkov,« poudarja Radovan Karanović.

Tavares še zadnjič v Ljudskem vrtu

Ob tekmovalnih ciljih bo v sobotnem večeru v ospredju še en poseben trenutek. Marcos Tavares bo kot nogometaš Maribora še zadnjič zakorakal na zelenico Ljudskega vrta in se poslovil od publike.

V ta namen je klub pristašem Maribora namenil vstopnice po enotni ceni devetih evrov, torej v znamenju devetice, ki jo je vse od leta 2008 na svojem hrbtu nosil legendarni Brazilec.

Nasmejani kapetan vijoličastih je v nastopih v zadnjih letih večkrat izpostavil željo, da bi rad kariero sklenil po tem, ko si bo igrišče delil z najstarejšim sinom Marcosom ml., sicer mladincem Maribora.

Če bo rezultat ugoden, se to lahko zgodi ravno v sobotnem večeru. Radovan Karanović je na novinarski konferenci razkril, da bo v kadru za tekmo tudi mlajši Tavares:

»Protokol je pripravljen, spremljevalni program razdelan. Marcos si zasluži po vsem, kar je naredili za klub, da se poslovi na najlepši način. Še vedno verjamem, da mu bomo omogočili slovo z naslovom prvaka. 

Tekmovalni del bo odvisen od poteka dogodkov, lahko pa povem, da bo tokrat med kandidati za nastop tudi Marcos Tavares ml., ki se je moštvu pridružil na treningih.«

Vračajo se tudi Kronaveter, Milec in Repas

Tako kot Marcos Tavares, so tekmo z Bravom izpustili trije pomembni člani mariborske zasedbe. Rok Kronaveter, Martin Milec in Jan Repas se v soboto vračajo v ekipo, v kateri pa ne bo dveh nogometašev.

Zaradi prepovedi igranja bosta tekmo izpustila Gregor Sikošek in Nino Žugelj, medtem ko so preostali igralci na voljo za nastop. Med njimi je tudi Aleks Pihler, ki je v prestolnici zaigral prvič po avgust in šestem krogu prvenstva.

»Situacija je zdaj zaradi stanja na lestvici drugačna, a želimo priti prvi do cilja. Ne odločamo sami o svoji usodi, verjamem pa, da bomo na koncu na vrhu lestvice. 

Kopru bi rad čestital na osvojeni pokalni lovoriki, zasluženo so zmagali v finalu. Videli bomo, kako se bodo Koprčani odzvali v zadnjih dveh tekmah, a nismo preračunljivi in se ne oziramo na razplet drugih tekem. Zanima nas le, kako bomo mi delovali na igrišču,« še pravi Karanović.

Sobotni štajerski obračun se bo v Ljudskem vrtu pričel ob 20.15, Koprčani bodo z Radomljami igrali v ponedeljek.

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Leka (nepreverjen)

Markus LEGENDA MARIBORA

Alenkinabratovscina (nepreverjen)

Naslov pa taki, kot da umira.

Lidija zelenica (nepreverjen)

Tele mamino zabito p

In reply to by Alenkinabratovscina (nepreverjen)

deny (nepreverjen)

prvaki pa vseeno ne boste,čeprav njegova zadnja tekma.

Lidija zelenica (nepreverjen)

Za njih je druga liga vzhod

In reply to by deny (nepreverjen)

Starejše novice