Foto: Jaka Arbutina
Slovenska gorska kolesarka Monika Hrastnik je dobro opravila kvalifikacijsko vožnjo za tekmo svetovnega pokala v spustu v Mariboru. Danes je zasedla peto mesto in bo jutri v boju za visoka mesta na domači tekmi.

Sedemindvajsetletnica Monika Hrastnik iz Lepe Njive je v kvalifikacijski vožnji za zmagovalko Valentino Höll iz Avstrije zaostala 5,867 sekunde. Hrastnikova je bila sicer ena izmed devetih tekmovalk, ki so imele nastop na nedeljski preizkušnji zagotovljen vnaprej. Druga slovenska predstavnica Špela Horvat danes ni nastopila in je v nedeljo ne bo na startu.

V moški konkurenci so se v lov na prvo šestdeseterico podali trije Slovenci, na tekmo se je zanesljivo uvrstil Luka Berginc. Najboljši Slovenec že na zadnjem evropskem prvestvu v spustu (13.) pretekli konec tedna v Mariboru je bil tokrat 20.

Za zmagovalcem kvalifikacij, Francozom Loris Vergierjem je zaostal 8,611 sekunde. V nedeljo bo lovil najboljšo uvrstitev v svetovnem pokalu, ta pri 24-letniku sega v leto 2015 na tekmo v avstrijskem Leogangu, ki jo je zaključil kot 26. Na drugi od dveh domačih tekem v lanski sezoni v Mariboru je bil Berginc 31, na prvi pa 40.

Z 51. časom se je na nedeljsko tekmo uvrstil še Žak Gomilšček, ki je za Vergierjem zaostal 12,790 sekunde. Za tekmo svetovnega pokala pa je bil v kvalifikacijah prepočasen Jure Žabjek. Osvojil je 75. mesto in za dobri dve sekundi zgrešil uvrstitev med najboljših 60. V moški konkurenci je sicer danes nastopilo kar 139 kolesarjev od 151 prijavljenih, neposredno pa je imelo pravico nastopa v nedeljo 17 tekmovalcev.

Med mladinci se je na progo podal Mel Filipič, a preizkušnje na Pohorju ni končal.

Mladinke in mladinci se bodo v nedeljo prvi podali na stezo v Bike Parku na Pohorju, in sicer ob 9.45. Članice bodo začele ob 12.30, za njimi pa se bodo na pot podali tudi člani okoli 14. ure.

Foto: Jaka Arbutina
Foto: Jaka Arbutina
Foto: Jaka Arbutina
Foto: Jaka Arbutina
Foto: Jaka Arbutina
Foto: Jaka Arbutina
Foto: Jaka Arbutina
Foto: Jaka Arbutina
Foto: Jaka Arbutina
Foto: Jaka Arbutina
Foto: Jaka Arbutina

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Hojs_MB (nepreverjen)

Top dogodek! Ta panoga bo mestu kmalu prinašala dosti več kot smučarija.

Starejše novice