Foto: Jure Banfi
Marcos Tavares se je od občinstva v Ljudskem vrtu poslovil z zmago, Maribor je z zmago po preobratu vsaj do ponedeljka skočil pred Koper, Kidričani pa se poslavljajo od prve lige.

Štajerski spopad Maribora in Aluminija se je pred 9999 gledalci končal z zmago vijoličastih.

Gostitelji so po golu Johana Nkame dobili prvi polčas, v nadaljevanju dvoboja pa so za preobrat Mariborčanov zadeli Đorđe Ivanović, Martin Milec in Aljaž Antolin.

Nogometaši Maribora nocoj še zadnjič to sezono igrali v Ljudskem vrtu, štajerski spopad z Aluminijem pa je minil v znamenju zaključka kariere Marcosa Tavaresa, ki je ob koncu tekme zaigral tudi s sinom Marcosom mlajšim.

Legendarni kapetan vijoličastih je ob 20. uri še zadnjič zakorakal na zelenico Ljudskega vrta kot nogometaš Maribora, ob koncu sezono pa bo nogometne čevlje dokončno obesil na klin.

Tavares je bil več kot 14 let - vse od januarja 2008 - zvest mariborskemu dresu, v tem času pa je podrl številne rekorde, tako klubske kot ligaške. Naj vas ne čudi, če bo nocoj marsikdo v Ljudskem vrtu potočil tudi solzo.

Pred tedni je v Kidričevem s 158. golom v slovenskem prvenstvu zadel za pomembno točko Maribora, ki se je na gostovanju pri Aluminiju to sezono dvakrat že opekel. Jeseni so rdeči s tremi goli odčitali pravo lekcijo.

Nocoj brez Karanovića ob igrišču

»Pred nami je kot osnova tekmovalni cilj, v ospredju so tri točke. Poslovilna tekma Marcosa Tavaresa pa nedvomno pomeni nadgradnjo celotnega zaključka sezone. Pričakovali smo, da bomo ta poseben trenutek čakali z boljšega izhodišča. 

Bomo pa storili vse, da bi omogočili, da se naš kapetan na najlepši način poslovi od občinstva, s katerim je preživel toliko prijetnih trenutkov,« pred zadnjo domačo tekmo sporoča Radovan Karanović.

Strateg Maribora nocoj zaradi rumenega kartona, ki ga je prejel v Šiški, ne bo smel voditi ekipi, bo pa, kot je razkril na novinarski konferenci, v kadru Marcos Tavares mlajši, najstarejši sin mariborskega kapetana.

Za Mariborčane šteje zgolj zmaga, svoje načrte pa imajo tudi Kidričani, ki po zmagi Brava v Sežani ostajajo v igri za deveto mesto. Robert Pevnik želi s svojo ekipo pokvariti praznik v Ljudskem vrtu:

»Vzdušje v Ljudskem vrtu bo peklensko, kar je velika priložnost, da pokažemo karakter in dosežemo pozitiven rezultat. Takšne tekme se ne igrajo vsak dan in verjamem v visoko motivacijo svoje ekipe. 

Zelo pomembna bo dobra psihična priprava igralcev. Vsi skupaj verjamemo, da smo sposobni Mariboru pokvariti njihove načrte.«

POTEK TEKME:

1' Pričel se je štajerski obračun Maribora in Aluminija, dvoboj, na katerem se od Ljudskega vrta poslavlja Marcos Tavares.

5' PRILOŽNOST! Prvi nevarnejši poskus. Jan Repas je sprožil z 18 metrov, David Nwolokor je odbil udarec.

9' Ljudski vrt je bil v deveti minuti tekme okrašen v kuliso v čast Marcosu Tavarasu. Preko vzhodne tribune se je izpisal napis »HVALA«, Viole pa so dvignile podobo Tavaresa.

14' GOL! Kidričani so šokirali Ljudski vrt, po predložku z desne je z glavo zabil Johan Nkama.

14' Menjava v zasedbi Maribora, poškodovanega Makoumbouja je zamenjal Aljaž Antolin.

25' Nova priložnost za Aluminij, Haris Kadrić je z vrha kazenskega prostora meril mimo leve vratnice Bergsena. 

26' Odgovor Maribora, strel Roka Kronavetra z dobrih 15 metrov je poletel preko gola Aluminija.

41' Mariborčani so izpeljali hitro akcijo, ki jo je s strelom s črte kazenskega prostora zaključil Rok Kronaveter. Z obrambo se je izkazal David Nwolokor.

POLČAS!

46' Maribor v drugi polčas vstopa z menjavo, Malik Sellouki je svoje mesto prepustil Đorđu Ivanoviću.

49' Đorđe Ivanović je bil blizu izenačenja, njegov poskus pa ni za veliko zgrešil vrat Kidričanov.

53' Po kotu so bili nevarni tudi Kidričani, Johan Nkama, strelec vodilnega zadetka, je s 15 metrov meril mimo desne vratnice.

57' GOL! Izenačenje v Ljudskem vrtu, rezervist Đorđe Ivanović je žogo sprejel na levi strani kazenskega prostora, nato za z diagonalnim udarcem matiral Davida Nwolokorja.

62' GOL! Preobrat v polnem hramu štajerskega nogometa. Martin Milec je v visokem lobu z desne strani igrišča premagal vratarja Aluminija in Maribor popeljal v prednost! Ljudski vrt je na nogah!

68' GOL! Kidričani so klonili še tretjič. Aljaž Antolin je žogo odvzel na polovici gostov, nato pa zdirjal proti golu Aluminija in domačine popeljal v vodstvo s 3:1!

75' Mariborčane je zdaj rešil okvir gola, Mario Musa je po prostem strelu Martina Šrolerja zadel prečnik.

86' V igro vstopa nocojšnji slavljenec Marcos Tavares, zamenjal je Roka Kronavetra.

90' Zdaj še uresničitev želje. Marcos Tavares bo v končnici tekme zaigral s sinom Marcosom Tavaresom mlajšim.

Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Ribizl (nepreverjen)

Tile brazilci so 10-17let na papirju za evropo mlajši! Neverjamem da ima 38let! Pa ni šanse!

Fischer (nepreverjen)

Še sami ne vejo kdaj so rojeni.

In reply to by Ribizl (nepreverjen)

Starejše novice