Foto: Jaka Arbutina
Ta konec tedna potekal na več kot 30 prizoriščih v Mariboru in okolici poteka Športni vikend Maribora.

Prvi konec tedna v juniju je že po tradiciji v štajerski prestolnici rezerviran za Športni vikend Maribora, saj poteka že 29. leto. Dogodki med drugim potekajo pod in na Mariborskem Pohorju, na Športnem letališču Skoke, na obeh nabrežjih Drave in na posestvu Sončni raj v Malečniku.

V sodelovanju z Olimpijskim komitejem Slovenije je letos prvič organiziran tudi Olimpijski pohod na Pohorje.

Športni vikend Maribora med drugim ponuja še tekmo z ovirami Visit Pohorje Brave Run, ki bo na Pohorju gostovala šesto leto zapored, ter predstavitev šole jadranja in drugih športnih dejavnosti, veslanje po Dravi in zabavno tekmovanje za otroke Pumpaj Slovenija.

Namen Športnega vikenda Maribora je spodbuditi ljudi k vzponu na Pohorje peš, za kar bo prvih 500 udeležencev pohoda tudi posebej nagrajenih, za vse ostale pa bo organiziran nagradni žreb. 

Olimpijski pohod se je začel ob 10. uri pri spodnji postaji vzpenjače in ima na trasi do zgornje postaje vzpenjače pet markacijskih postaj. Na vsaki postaji udeleženci zberejo po en žig. Prvih petsto, ki bo do vrha trase prineslo kuponček z vsemi zbranimi žigi, bo prejelo darilno vrečko z nagradami partnerjev in sponzorjev. 

»Letos imamo kar 30 prizorišč, na katerih bomo izvajali te športne aktivnosti, imamo pa tudi nekaj novosti na katere smo zelo ponosni. Srečen sem, da lahko Mariborčanom predstavimo, kaj bomo ta konec tedna počeli,« je povedal Tomaž Barada, predsednik Športne zveze Maribor. 

Izmed nedeljskih dogodkov športnega vikenda gre izpostaviti še družinski tekaški trening GIBAJ. TECI. #gibajmaribor. Prvi v seriji bo potekal v okviru Športnega vikenda Maribor, v nedeljo, 2. junija med 10.00 in 11.30. zbirno mesto je spodnja postaja vzpenjače. Treningi se bodo sicer nadaljevali še vso poletje.

Foto: Jaka Arbutina

Starejše novice