Foto: Lana Rašić/BZS
V Univerzitetnem športnem centru Leona Štuklja Maribor so tekom tridnevnega sporeda izpeljali državno prvenstvo, na katerega se je prijavilo kar 156 boksark in boksarjev.

Maribor je bil znova prestolnica slovenskega boksa. Med 20. in 22. aprilom je v Univerzitetnem športnem centru Leona Štuklja Maribor potekalo državno prvenstvo v boksu.

Tudi letos je državno prvenstvo v boksu organiziral najstarejši boksarski klub v Sloveniji, Železničarski boksarski klub Maribor. Ker so člani kluba že uigrani, organizacija državnega prvenstva ni predstavljala posebnih težav in ponovno so se izkazali pri organizaciji.

»Skozi vse tri dni smo si lahko ogledali rekordno število dvobojev med boksarkami in boksarji iz vseh težnostnih in starostnih kategorij. Udeleženci so dali vse od sebe in v ringu pustili svoje srce.

Državno prvenstvo v boksu za posameznike 2022 je bilo do sedaj eno najkakovostnejših tekmovanj do zdaj, saj se nivo slovenskega boksa iz dneva v dan dviguje vse višje in višje.

Tako organizacija kot dvoboji so bili vrhunski in kakovostni, kar je bilo tudi za pričakovati, saj so se tekmovalci in tekmovalke na državno prvenstvo intenzivno pripravljali tako v domačih telovadnicah, kot tudi na pripravah in mednarodnih turnirjih,« so zapisali pri Boksarski zvezi Slovenije.

Prijavljenih kar 156 boksark in boksarjev

Na državno prvenstvo se je prijavilo kar 156 boksark in boksarjev iz vseh težnostnih in starostnih kategorij. Na tretji dan prvenstva so najboljšim boksarjem v posameznih kategorijah podelili tudi priznanja.

Med pionirji je bil za najboljšega boksarja proglašen Elis Lutolli iz Boks kluba Intercom Celje, Mark Šepic, član Boks kluba Legionar, je bil najboljši med kadeti, Toni Kohek iz Boks kluba Portoroža pa je slavil med juniorji.

V mladinski kategoriji je pokal za najboljšega boksarja prejel Luka Rašić, sicer član domačega Železničarskega boksarskega kluba Maribor. Nejc Petrič, boksar Golden Gloves Gym, je bil najboljši med člani.

Foto: Lana Rašić/BZS

Člani kluba pomagali pri organizaciji prvenstva

»Organizirati dogodek, na katerega pride 156 boksark in boksarjev, ni mačji kašelj. Želeli smo, da je dogodek organiziran do potankosti in veseli smo, da nam je uspelo doseči zadani cilj.

Ob tem bi se rad zahvalil vsem našim članom iz Železničarskega boksarskega kluba Maribor, ki so ob treningih in nastopih na državnem prvenstvu intenzivno pomagali in imeli na skrbi, da je dogodek potekal nemoteno.

Vse od priprave dvorane, skrbi za opremo, skrbi za gostoljubje,… zmorejo prav vse in vesel sem, da imam ob sebi najboljšo ekipo,« je člane domačega kluba pohvalil trener Igor Rašić, sicer pa tudi organizator dogodka.

Predsednik zveze užival v kakovostnih borbah

Poteka državnega prvenstva se je dotaknil tudi predsednika Boksarske zveze Slovenije Robert Reher, ki je zadovoljen z napredkom boksa pri nas: 

»Državno prvenstvo je bilo (kot zmeraj) odlično organizirano. S člani klubov smo se družili, izmenjevali izkušnje in se še bolj povezali.

Kar se tiče borb moram povedati, da sem izredno zadovoljen. Vsak dvoboj sem gledal z užitkom, saj so boksarke in boksarji resnično pokazali svoje kvalitete, različne tehnike in borbenost. S tako kvalitetnimi borbami smo dokazali, da naša pot in zadani cilji resnično vodijo v pravo smer.

Zame so zmagovalci prav vsi in ob tem jim izrekam iskrene čestitke, saj so resnično pokazali kvaliteto, borbenost, srčnost in sodelovanje.

Prav tako bi se rad zahvalil vsem trenerjem, ki svoje varovance učijo prav teh vrednot, ter vsem, ki so na kakršenkoli način sodelovali pri organizaciji tega vrhunskega dogodka, o katerem se bo še nekaj časa govorilo.«

Slovenske boksarje tudi maja čaka pester spored, konec meseca bo v armenskem Erevanu potekalo evropsko prvenstvo članov.

Foto: Lana Rašić/BZS
Foto: Lana Rašić/BZS
Foto: Lana Rašić/BZS
Foto: Lana Rašić/BZS
Foto: Lana Rašić/BZS
Foto: Lana Rašić/BZS
Foto: Lana Rašić/BZS
Foto: Lana Rašić/BZS
Foto: Lana Rašić/BZS
Foto: Lana Rašić/BZS
Foto: Lana Rašić/BZS

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Marina Rose (nepreverjen)

Pozdravljeni

Oprostite za ta način stika z vami, prejel sem to sporočilo in prepričan sem, da bi bili vi oseba, ki jo potrebujem. Moje ime je Curman Ksenija slovenskega porekla in živim v Slovenija. Če se oglašujem, je to zato, ker trpim za hudo boleznijo, ki me obsoja na gotovo smrt in gre za rak na grlu, na računu imam vsoto 600.000 evrov, ki bi jo rad namenil zaupanja vredni in pošteni osebi. da ga zna dobro izkoristiti. Sem lastnik naftne družbe v Slovenija, pred 6 leti sem izgubila moža, kar me je zelo prizadelo in do danes se nisem mogla ponovno poročiti, nisva imela otrok. Ta znesek bi rad daroval pred smrtjo, saj so mi dnevi šteti zaradi pomanjkanja te bolezni, za katero v Slovenija nisem imel zdravila, ampak pomirjevalo in me zanima, če vam ta donacija lahko koristi. Elektronski naslov: [email protected]

prosim odgovori mi

Danvid (nepreverjen)

Hahaha,satiriki

In reply to by Marina Rose (nepreverjen)

Danvid (nepreverjen)

Sami naši'boks ni šport.

Danvid (nepreverjen)

Sami naši'boks ni šport.p

Starejše novice