FOTO: Jure Banfi
Državni prvaki so jesenski del državnega prvenstva zaključili s peto ligaško zmago v nizu. Goričani so bili v Ljudskem vrtu žilavi tekmec, Žan Vipotnik pa je z dvema goloma poskrbel, da se je Maribor vsaj začasno povzpel na tretje mesto.

Mariborčani so med tednom napolnili mrežo Radomelj, jesenski del državnega prvenstva pa želijo skleniti s peto ligaško zmago v nizu. Bodo boljši tudi od Gorice?

Na katerem mestu bodo pomlad pričakali nogometaši Maribora? Aktualni državni prvaki so se po poletnih težavah pobrali in so se z zadnjo serijo zmag vrnili v igro za mesta, ki prinašajo evropske nastope.

Cilj Štajercev je jasen, jesenski del sezone želijo zaključiti z novo zmago. Čeprav bodo danes zaigrali brez Jana Repasa, so v obračunu z Gorico, ki je v Ljudskem vrtu nazadnje slavila aprila 2016, vseeno postavljeni v vlogo favorita.

Damir Krznar je pred tekmo izpostavil še nekaj poškodb, a je večina stisnila zobe. Marko Božić po poškodbi aduktorja pričenja tekmo, kar velja tudi za Martina Milca, ki zaradi viroze ni treniral z ekipo. Josip Iličić pa je po lažji poškodbi gležnja med rezervisti.

Po daljšem obdobju se je v začetno enajsterico vijoličastih vrnil Rok Kronaveter, ki bo na sredini igrišča delal družbo Aljažu Antolinu. Obrambni dvojec znova tvorita Max Watson in Luka Uskoković, Gregor Sikošek pa je dobil prednost pred Ignaciom Guerricom.

»Prva, ki sledi, je vedno najpomembnejša. Zadnja tekma v sezoni pa najtežja. Zagotovo je pred nami zahtevna naloga, ne samo zaradi nasprotnika, ampak zaradi nas. 

Moramo najti zadnje zaloge moči, resnosti in profesionalnosti. Verjamem, da vse dejavnike ekipa premore in da bomo uspeli zaključiti jesenski del sezone na najlepši način,« je Krznar dejal pred zadnjo tekmo v letu 2022.

Oslabljeni so tudi Goričani, saj zaradi poškodbe manjkajo Etien Velikonja, Jošt Urbančič in že dlje časa odsotni Jan Andrejašič, Ahmed Ankrah je izpolnil kvoto rumenih kartonov, zaradi bolezni pa v Mariboru ni Denis Cerovec in Luka Vekić.

MARIBOR - GORICA 2:1*

Strelec: Vipotnik (25', 80'); Božić (27'/AG).
Maribor: Jug, Kronaveter, Božić, Sikošek, Antolin, Brnić, Watson, Milec, Uskoković, Tolić, Vipotnik. Trener: Damir Krznar.
Gorica: Likar, Širok, Iličić, Klinar, Ahmetaj, Marinič, Hrka, Mevlja, Jukić, Petrović, Agić. Trener: Miran Srebrnič.

POTEK TEKME

1' Pričetek zadnje jesenske tekme v Ljudskem vrtu!

3' Matej Jukić je z desne strani kazenskega prostora streljal preko vrat Maribora.

13' Mariborčani so zapretili po kotu, a je Uroš Likar dobro posredoval pred Luko Uskokovićem.

19' Vijoličasti so bili znova nevarni po kotu, a je Uroš Likar žogo izbil še v en kot, po katerem pa gostitelji niso uspeli priti do zaključnega udarca.

22' PREČNIK! Okvir gola je rešil Goričane. Marko Tolić je po predložku z desne strani kazenskega prostora poizkušal s škarjicami, žoga se je odbila od tal, Žan Vipotnik pa jo je z glavo spravil preko Uroša Likarja, vendar zatresel prečnik.

24' Goričani so poskušali izpeljati protinapad, Matej Jukić je s 30 metrov streljal preko vrat.

25' GOL! Maribor je povedel! Luka Uskoković je poslal dolgo podajo v kazenski prostor Gorice, Marko Tolić pa je žogo nastavil Žanu Vipotniku, ki je s 13 metrov zadel za vodstvo vijoličastih!

27' GOL! Izenačenje v Ljudskem vrtu, Marko Božić je po prostem strelu Alessandra Ahmetaja zatresel lastno mrežo, potem ko je skušal posredovati pred Nejcem Mevljo.

35' PRILOŽNOST! Marko Tolić je sprožil z 18 metrov, zadel je zgolj zunanji del mreže goriškega gola.

38' RUMENI KARTON! Ažbe Jug je porumenel po tem, ko se je zapletel z goriškim napadalcem Miroslavom Iličićem, ki je po zamahu v predel vratu kot pokošen padel po tleh.

41' PRILOŽNOST! Martin Milec je podal z desne strani kazenskega prostora, Žan Vipotnik pa je bil na oddaljenejši vratnici prekratek za pol koraka.

45' Zvonimir Petrović je izvedel prosti strel z 19 metrov, Ažbe Jug pa ni imel preglavic z udarcem goriškega vezista.

POLČAS!

46' Pričetek drugega polčasa, brez menjav v obeh enajstericah.

49' Uroš Likar je bil na mestu po strelu Ivana Brnića.

50' Znova je bil nevaren Ivan Brnić, ki je prodiral po levi strani, a mu je žoga ušla preko črte, zato zadetek Marka Božića ni bil priznan.

51' Matej Jukić je sprožil z razdalje, Ažbe Jug je bil na mestu.

51' Max Watson je žogo slabo vrnil do Ažbeta Juga, ki pa je okroglo usnje pravočasno izbil pred Zvonimirjem Petrovićem.

62' RUMENI KARTON! Rok Kronaveter je prekinil protinapad Goričanov in prejel rumeni karton.

63' MENJAVI! Zelenico zapuščata Rok Kronaveter in Ivan Brnić, v igro pa vstopata Josip Iličić in Marin Laušić.

67' PRILOŽNOST! Goričani, ki v drugem polčasu kažejo več napadalne podjetnosti, so izpeljali hitro akcijo, ki pa jo je po podaji Leon Marinič slabo zaključil Alessandro Ahmetaj. Z vrha kazenskega prostora je neoviran streljal visoko preko vrat.

73' MENJAVI! Roko Baturina je zamenjal Marka Božića, Ignacio Guerrico pa Martina Milca.

78' PREPOVEDANI POLOŽAJ! Mariborčani so praktično prvič v drugem polčasu resneje zapretili proti golu Gorice, a zadetek Žana Vipotnika ni bil priznan, saj je bil prvi strelec kluba ob predložku Gregorja Sikoška v prepovedanem položaju.

79' RUMENI KARTON! Josip Iličić je porumenel po prekršku nad Denisom Klinarjem.

80' EVROGOL! Maribor vodi, še drugič danes se veseli Žan Vipotnik, ki je po podaji Josipa Iličića z 20 metrov neubranljivo sprožil v zgornji levi kot Uroša Likarja.

86' MENJAVI! Miran Srebrnič je v igro poslal Žana Beširja in Alena Krajnca, tekmo pa sta končala Mateo Jukić in Leon Marinič.

88' MENJAVA! Miroslav Iličić je svoje mesto prepustil Ranaldo Biggsu, ki danes debitira v Prvi ligi Telemach.

90' PRILOŽNOST! Goričanom se je po napaki domačih ponudila priložnost za izenačenje. Zvonimir Petrović je zaposlil Ranalda Biggsa, ki pa je meril v oddaljenejši kot, vendar žogo za nekaj centimetrov poslal mimo leve vratnice Ažbeta Juga.

92' MENJAVA! Namesto Marka Tolića je v igro vstopil Altin Kryeziu. 

KONEC TEKME

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice