FOTO: Jure Banfi
Kamničani so prekinili zmagovalno serijo Mariborčanov v Dvorani Tabor, a so se morali za zmago pošteno namučiti. Točka je za nas kot zmaga, priznava mariborski strateg Sebastijan Škorc.

Čeprav so izgubili, so Mariborčani vnovič pokazali, da se dvigujejo s tekme v tekmo. Štajerci so v Dvorani Tabor po petih nizih namučili Kamničane in drago prodali svojo kožo.

Kamničani so resda prekinili uspešno serijo Mariborčanov na domačem parketu, a so do zmage prišli težje od pričakovanj, po petih nizih. V domači zasedbi so bili veseli tudi točke.

Mladi Rok Bračko je nabral kar 21 točk, s 17 sta pomembno vlogo odigrala tudi Connor McConnell in Žiga Donik. Pri gostih sta z 18 oziroma 17 točkami izstopala Jan Klobučar in Luis Tomas Sierra.

MERKUR MARIBOR - CALCIT KAMNIK (25:23, 22:25, 20:25, 25:23, 10:15)
Merkur Maribor:
Vodušek, Pernuš 2, Adžović, McConnell 17, Bračko 21, Kržič 6, Donik 17, Leva, Fink 6, Najdič, Iršič, Peruničić, Kumer, Jevšnik. Trener: Sebastijan Škorc.
Calcit Kamnik: Planinšič 3, Mujanović 4, Vinkovič, Lazar, Klobučar 18, Arenoski, Okroglič 1, Sosa 17, Mitrašinović 13, Aponza 8, Pavlovič 11, Košenina. Trener: Matija Pleško.

V končnici dvoboja uspešnejši Kamničani

Uvod v derbi kroga je postregel z izenačeno igro, saj sta si ekipi izmenično menjevali točke. Gostje so bili v nadaljevanju bolj podjetni, Sebastijan Škorc pa je pri izidu s 16:19 zahteval še drugi odmor. To je obrodilo sadove in Mariborčani so izenačil po napadu Roka Bračka, ki je z asom po odmoru Matije Pleška priigral zaključno žogo, ki jo je izkoristil Žiga Donik. 

Gostje so drugi niz odprli z vodstvom 5:8, Mariborčani pa se tudi po odmoru Sebastijana Škorca niso uspeli povsem približati Kamničanom, zato je pri izidu 10:14 sledil še drugi odmor. Čeprav sta Janez Janž Kržič in Miha Fink Maribor popeljala do dveh točk zaostanka, so Gorenjci znova pobegnili na varno razliko in niz dobili z napadom Jana Klobučarja.

Kamničani so v tretjem nizu hitro pobegnili na šest točk prednosti (12:6), Sebastijan Škorc pa je hitro opravil dva posveta. Connor McConnell je domače približal na 16:18, a je nato Štajercem znova zmanjkalo nekaj zbranosti, Tomislav Mitrašinović pa je niz odločil z asom za zmago 20:25.

Mariborčani so se pobrali v četrtem nizu, ki so ga odprli s 6:3, po izenačenju na 12. točki pa je skušal domači strateg ustaviti nalet Kamničanov. Gostiteljem je zatem uspel delni izid 4:1 za vodstvo s 16:13, Matija Pleško pa se je odzval z odmorom. Maribor je po bloku Gregorja Pernuša vodil že z 21:17, a je Calcit izenačil, v končnici pa so bili uspešnejši domači. Na 2:2 v nizih je izenačil McConnell.

Po polovici odločilnega niza je bolje kazalo Kamničanom, po točki neposredno iz začetnega udarca Jana Klobučarja pa so povedli z 9:5. Gostje te prednosti niso zapravili, saj so niz dobili z 10:15, tekmo pa je zaključil nekdanji član Maribora Uroša Pavlović.

Škorc zadovoljen z igro

»Tretja tekma v sezoni z Calcitom, vemo pa, kakšna so razmerja. Glede na ekipo gostov bi moral biti rezultat enak kot na prvih dveh tekmah. 

Z borbeno igro, v kateri rastemo kot ekipa, smo osvojili ogromno točko, ki nam pomeni kot zmaga. Zato še enkrat čestitke fantom in hkrati čestitke Calcitu za zmago,« je po srečanju dejal Sebastijan Škorc.

Mariborčani so s točko zadržali četrto mesto, za tretjo Panvito Pomgrad zdaj zaostajajo za šest točk, ravno takšna pa je tudi prednost pred petimi Kranjčani.

Prav Triglav bo zadnji ligaški tekmec Štajercev v letošnjem koledarskem letu, pred prazniki pa bo odigrana še povratna četrtfinalna tekma pokalnega tekmovanja.

Mariborčani so obračun s Črnučami dobili po treh nizih.

Komentarji (1)

44 (ni preverjeno)

cestitke
ogromen napredek a sedaj je treba naprej pridno nabirat zmage sebi enakim

Starejše novice