Z vročega gostovanja pri Zrinjskem se Maribor vrača z več kot odličnim rezultatom. Zahović in Tavares zadela za zmago.

Vijoličasti so si v Mostarju priigrali odlično izhodišče pred povratno tekmo drugega kroga kvalifikacij za Ligo prvakov. Proti Zrinjskemu so slavili z 2 : 1, odločilni gol je v sodnikovem podaljšku zabil Marcos Tavares. Maribor ostal brez Blaža Vrhovca.

Zrinjski - NK Maribor 1 : 2 (0 : 1)
Todorović 89.; Zahović 43., Tavares 93. (11-m)

Maribor je svoje prvo uradno dejanje v novi sezoni opravil z odliko, vijoličasi so namreč v prvem srečanju drugega kroga kvalifikacij za Ligo prvakov v gosteh ugnali Zrinjski. Domači so imeli podporo v obliki nekaj več kot pet tisočih gledalcev, kar pa jim za pozitiven izid ni zadoščalo. Srečanje se je začelo s tipanjem obeh ekip, kar smo v takšnih srečanjih vajeni, že v 10. minuti srečanja pa so imeli domači izjemno priložnost, da pridejo do vodstva na srečanju. Po dvoboju Šulerja in Bilbije v kazenskem prostoru, je slednji padel, glavni sodnik srečanja je pokazal na belo točko. Enajstmetrovko za Zrinjski je izvedel kar Bilbija sam, toda zadel je le vratnico, žoga se je odbila v hrbet Handanoviću, ki pa jo je na koncu vendarle uspel ukrotiti. Tempo tekme, ki je bila odigrana v zahtevnih vremenskih razmerah, je po zgrešeni enajstmetrovki nekoliko upadel, tik pred koncem srečanja pa veselje na klopi Maribora. Izjemno domiselno akcijo, ki jo je začel Hotić z izjemno podajo v prostor, je pred vrati Zrinjskega nadaljeval Bajde in žogo podaljšal do samega Zahovića, ki mu ni bilo težko zabiti v prazno mrežo.

V drugem polčasu so domači krenili po izenačenje, o čemer tudi pričajo končni statistični podatki, toda njihovi napadi so bili bolj kot ne jalovi, brez pravih zaključkov. V obdobju od 65. do 68. minute si je Blaž Vrhovec prislužil dva rumena kartona in zaradi rdečega kartona posledično zapustil igrišče, kar je pomenilo, da bo pritisk Zrinjskega do konca tekme le še naraščal. V 78. minuti je dlani Handanovića dodobra ogrel Čavarja, minuto pred koncem rednega dela pa je bil tudi mariborski vratar premagan. Domači so izpeljali lepo dvojno podajo, zaključek je pripadel Todoroviću, ki je žogo uspel spraviti za hrbet Handanovića. Ko se je že zdelo, da so vijoličasti pred povratno tekmo zakockali zmago, pa je sledila akcija Ahmedija, ki so ga domači v kazenskem prostoru nepravilno zaustavilia in Maribor je imel na voljo enajstmetrovko. K žogi je stopil Tavares in z natančnim strelom v levi spodnji kot domačih vrat zadel za zmago in izjemno popotnico pred povratnim dvobojem v Ljudskem vrtu.

Smiljan Kuhar

FOTO: NK Maribor

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice