Foto: Jure Banfi
Najboljši švedski nogometaš vseh časov si lasti skoraj četrtinski lastniški delež kluba, ki se lahko pohvali z zgolj enim naslovom državnega prvaka.

Četa Simona Rožmana odšteva ure do nove evropske preizkušnje. Štajerci so Urartu izločili z dvema tesnima zmagama, naslednji tekmec pa je švedski Hammarby. Ste vedeli, da gre za klub v delni lasti Zlatana Ibrahimovića?

Najboljši švedski nogometaš vseh časov si lasti skoraj četrtinski lastniški delež kluba, ki se lahko pohvali z zgolj enim naslovom državnega prvaka. Lani je prvič slavil v pokalnem tekmovanju in si priigral nov nastop na mednarodnem prizorišču, na katerem pa pravtako še ni dosegel odmevnejšega uspeha.

Morda ni največji švedski klub, če v obzir vzamemo rezultate, zagotovo pa spada med sredine z velikim navijaškim zaledjem.

To potruje tudi podatek, da letno vstopnico poseduje kar 16 tisoč pristašev. Pred izbruhom koronavirusa ga je na ligaških tekmah v povprečju spremljalo več kot 24 tisoč gledalcev.

Morda je tudi to navdušilo Ibrahimovića, da je novembra 2019 vstopil v lastniško strukturo kluba iz prestolnice.

»Hammarby je fantastičen klub s strastnimi navijači ter velikim spoštovanjem v Stockholmu in na Švedskem,« je tedaj dejal Zlatan in s tem močno razhudil prebivalce rodnega Malmöja, kjer je pričel uspešno kariero.

Najslabše jo je odnesel kip Ibrahimovića pred stadionom v Malmöju. Po nekaj vandalskih napadih in zatem, ko so skulpturo spravili tudi na tla, so jo pristojni v začetku lanskega leta umaknili na varno.

Rožman tudi tokrat stavi na mlade upe

Izkušeni napadalec jutri zagotovo ne bo med nasprotniki Maribora, kljub temu pa Hammarby premore nekaj kakovostnih posameznikov. Ob švedskih nogometašev v zeleno-belem igrajo tudi štirje Danci, pa Brazilec, Črnogorec, Ganec, Nigerijec in dva nogometaša s Slonokoščene obale.

Maribor nima tako pisane zasedbe, Simon Rožman pa tudi tokrat veliko stavi na mlade upe. Ob njih je v Stockholm odpotoval tudi Marcos Tavares, doma pa je ob najnovejši pridobitvi Makoumbouju ostal Rok Sirk

Sedeže na letalu so zasedli še Ažbe Jug, Menno Bergsen, Samo Pridgar, Martin Milec, Ilija Martinović, Robert Voloder, Vid Koderman, Blaž Vrhovec, Gal Gorenak, Jan Repas, Nino Žugelj, Rudi Požeg Vancaš, Žan Vipotnik, Mirko Mutavčić, Nemanja Mitrović, Gregor Sikošek, Aleks Pihler, Rok Maher, Rok Kronaveter, Andrej Kotnik, Marko Alvir, Danijel Šturm in Aljoša Matko.

»Vemo, kaj nas čaka v Stockholmu. Zanimiva preizkušnja proti tekmecu iz kakovostne lige. Glede na kratek čas smo se ustrezno pripravili na nasprotnika. Potrebovali bomo tudi kanček sreče, da uresničimo cilj, vendar smo v dobrem stanju in z našo strategijo, z doslednim izpolnjevanjem vseh nalog se lahko vrnemo v Maribor s spodbudnim izhodiščem za povratno tekmo,« pravi Rožman.

Strateg Maribora verjame, da razpolaga z dovolj širokim kadrom, po zmagi v Celju pa so imeli nosilci igre dovolj časa, da so se spočili. Štajerska zasedba bo v večernem terminu spoznala še prizorišče jutrišnjega spopada. Rožman ob tem dodaja, da igranje na umetni travnati površini ne bo predstavljalo alibija.

Četrtkov obračun v švedski prestolnici se bo pričel ob 18.45, tekmo si bo moč ogledati v televizijskem prenosu na Sportklub 3.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Bogdan (nepreverjen)

Ali so informacije resnične ker danes levičariji zavajajo narod povsod kjer se pojavijo od vode do cepljenja toje res pokvarjena politika.

Starejše novice