Foto: Niko Časar
Nogometaši Maribora so priprave v Prekmurju zaključili z neodločenim rezultatom. Mrežo CSKA 1948 je v končnici tekme zatresel Hilal Soudani, zaigrala sta tudi novinca Marko Kolar in Itsuki Urata.

Vijoličasti se od Prekmurja poslavljajo po novi pripravljalni tekmi, dvoboj z bolgarskim CSKA 1948 se je končal z izidom 1:1.

Obračun v Beltincih so bolje odprli Bolgari, Maribor pa je izenačil v končnici srečanja, ko je v polno meril Hilal Soudani.

Damir Krznar je prvič po prestopu v igro poslal tudi novinca Marka Kolarja in Itsukija Urato.

CSKA 1948 - MARIBOR 1:1 (1:1)
Strelec: Karagaren (5/11m), Soudani (85).
Maribor: Bergsen (46' Jug), Milec (46' Žinič), Watson (46' Mitrović), Šoštarič Karič (46 'Uskoković), Strajnar (61' Urata), Antolin (46' Vrhovec), Repas (46' Horvat), Laušić (46' Lorber), Božić (46' Čuk, 65' Soudani), Ishaq Rafiu (46' Brnić), Jakupović (61' Kolar). Klop: Jug, Žinič, Mitrović, Uskoković, Strajnar, Lorber, Vrhovec, Horvat, Čuk, Soudani, Brnić, Kolar. Trener: Damir Krznar.

Soudani izenačil v končnici

Bolgari so do vodstva prišli že v peti minuti. Max Watson je s prekrškom zaustavil Pedra Oliveiro, z bele točke pa je bil zanesljiv Birsent Karagaren. Nogometaši CSKA 1948 so bili v uvodu tekme precej podjetnejši. Strel Pedra Oliveire z roba kazenskega prostora je odbil Menno Bergsen, po odbitku pa še Stoichkov, a je njegov poskus blokiral Watson.

Mariborčani so v nadaljevanju prvega polčasa vzpostavili ravnotežje, a si ob agresivnih Bolgarih niso priigrali resnejše priložnosti. Še najbolj nevarni so bili v 26. minuti, ko je z leve podal Marko Božić, Arnel Jakupović pa je z glavo streljal preko vrat.

V drugem polčasu sta oba trenerja posegla po številnih menjavah, Damir Krznar je priložnost za igro namenil tudi zadnjima novincema, Itsukiju Urati in Marku Kolarju. Na prvo priložnost je bilo potrebno počakati do 72. minuti, ko se je Ažbe Jug izkazal po strelu Georgija Ruseva.

Nato so se prebudili tudi Mariborčani. V 77. minuti je bil nevaren Ivan Brnić, ki pa je meril mimo oddaljenejše leve vratnice bolgarskega gola. Le minuto kasneje, po spretnem preigravanju v kazenskem prostoru, je zapretil še Marko Kolar, njegov poskus pa je končal v bloku gostov. 

Maribor je izenačil v 85. minuti, po kotu Ivana Brnića, je mojstrsko zadel Hilal Soudani. V podaljšku se je priložnost ponudila še Ivanu Brniću, potem ko sta akcijo pričela Marko Kolar in Hilal Soudani, Dalmatinec pa je po preigravanju streljal preko vrat.

Pred vijoličasto zasedbo sta zdaj dva prosta dneva, s pripravami pa nadaljujejo v četrtek.

Starejše novice