Foto: Jure Banfi
Nogometaši Maribora bodo jutri odigrali povratno tekmo z moldavskim Šerifom, še pred odhodom v Kišinjev pa so v Ljudskem vrtu javnosti predstavili Vladana Vidakovića. Srb je okrepil zvezno vrsto.

Novi delovni teden so v Ljudskem vrtu odprli s predstavitvijo novega obraza. Četi Radovana Karanovića se je pridružil srbski vezist Vladan Vidaković, ki je sklenil pogodbo do leta 2025.

Triindvajsetletni Srb v Maribor prihaja kot zamenjava za Antoinea Makoumbouja, ki se je za dva milijona evrov preselil v italijanski Cagliari. 

Štajerci naj bi zanj odšteli 150 tisočakov, Spartak iz Subotice, za katerega je Vidaković igral od leta 2019, pa naj bi si po nekaterih informacijah zagotovil še delež zneska naslednjega prestopa.

Kar 193 centimetrov visoki nogometaš se v Ljudski vrt seli po 88 nastopih v najmočnejšem srbskem prvenstvu, v Kišinjevu pa še nima pravice nastopa, čeprav bo zaradi hitrejšega prilagajanja na ekipo odpotoval v Moldavijo.

Kljub mladosti prinaša tudi izkušnje

»Ne samo odhod Makoumbouja, več zadev je privedlo do tega, da smo se morali odzvati. Pihler se vrača po težki, dolgotrajni poškodbi, smo relativni mladi v zvezni vrsti in iskali smo novo rešitev. 

Moštvu smo želeli dodati igralca, ki ga trenutno ne premoremo in ga težko najdemo v slovenskem prostoru. Naš izbor je Vladan Vidaković. Pri njemu so zadeve, na katere moraš biti pozoren, sestavljale profil, ki je za Maribor. 

Ima višino, tehnično znanje, sposobnosti igralca ‘box to box’. Redno je igral v srbski ligi in ima kljub mladosti določene izkušnje. Moštvu se je priključil v delovnem ritmu in verjamem, da smo dobili igralca, ki lahko pomeni dodano vrednost,« o novincu pravi Marko Šuler.

Vidaković je šesta poletna pridobitev Mariborčanov, ki so se jim že pred tedni pridružili Marko Zalokar, Marko Božić, Ivan Brnić, Roko Baturina in Sven Šoštarič Karič. Prestopne dejavnosti s tem še niso zaključene.

To je po sobotni zmagi nad Gorico nakazal tudi trener Radovan Karanović, ki bo, če bo Martin Milec zaradi poškodbe prepone res odsoten dlje časa, potreboval tudi novega desnega bočnega branilca.

Novo zgodbo pričenja z velikim motivom

Šuler še pravi, da Vidaković tudi značajsko ustreza mariborski zgodbi, vijoličasti pa so zanj plačali minimalno finančno nadomestilo, ki je zadovoljilo vse vpletene.

Otrok novosadske Vojvodine je z Mariborčani že vadil v nedeljskem večeru.

»Vse se je hitro razpletlo. Nisem imel pomislekov, ko sem slišal za zanimanje mojega novega kluba. Te priložnosti nisem želel zapraviti in v čast mi je ter v veliko zadovoljstvo, da smo sklenili dogovor. 

Zavedam se, kaj pomeni Maribor v teh prostorih. Cilji so tukaj vedno visoko zastavljeni, a se bom trudil prispevati svoj delež, da bodo znova uresničeni. 

Prihajam po treh odigranih sezonah v srbski ligi, vajen sem igranja v vlogi zadnjega zveznega igralca ali v postavitvi z dvema središčnima vezistoma, lahko sprejmem tudi bolj ofenzivno vlogo. 

Z velikim motivom začenjam novo zgodbo in verjamem, da bo uspešna,« navijačem aktualnih državnih prvakov sporoča novinec v mariborski slačilnici.

Vidaković bo oblekel dres s številko 14.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice