Foto: Jure Banfi
Marcos Tavares se je po rekordu odzval čustveno in ponosno: »Prišel sem iz favele v Braziliji in vse, kar doživljam tukaj, mi ogromno pomeni.«

Rekord, ki ga je 18 let držal Štefan Škaper, ljubiteljem nogometa znan tudi kot »Pejf«, je pripadel mariborskemu napadalcu Marcosu Tavaresu. Ta je postal nov »lastnik« najbolj pomembnega individualnega rekorda v prvi slovenski nogometni ligi.

»To je torej - to. Čustva so močna, težko najdem besede, da bi opisal, kako se počutim. Lahko se le zahvalim. Jezus mi je pokazal pot, ekipa pa pomagala, da sem prišel do tega rekorda. Čestitke vsem soigralcem, trenerju, direktorju, vsem v klubu, vsem našim navijačem, ki so fenomenalni in so me motivirali, da lahko zabijem gol,« je po novem preoblikovanju zgodovine dejal Tavares.

Tekle so solze

»Tudi moj sin je bil za golom, nepopisno doživetje. Lahko smo se veselili skupaj. Ne morem mimo tega, kaj vse so igralci naredili zame. Pomagali so mi do vseh teh golov, me vrgli v zrak, to je velika zadeva v življenju. Ne morem skriti močno prisotnih čustev. Priznam, da sem jokal. Prišel sem iz favele v Braziliji in vse, kar doživljam tukaj, mi ogromno pomeni,« še z velikim nasmehom dodaja Tavares.

Ciljev je še dovolj pravi: »Zdaj želim 200 golov v ligi. In prvi gol v ligi prvakov.«

Borec. (Foto: Jure Banfi)

Čestitamo in držimo pesti!

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice