Najboljši slovenski motokrosist je petič v sezoni stopil na stopničke.

Motokrosist Tim Gajser, ki v svetovnem prvenstvu v motokrosu nastopa z licenco AMZS, je dobro formo iz Indonezije, kjer je na dveh dirkah osvojil četrto in drugo mesto, prenesel na evropska tla. V češkem Loketu, kjer je bila letos 14. dirka MXGP, je bil tretji in tako petič v sezoni stopil na zmagovalni oder. 

Brez konkurence za zmago je bil znova Nizozemec Jeffrey Herlings, drugo mesto je zasedel Italijan Antonio Cairoli. V skupnem seštevku Gajser ostaja četrti, razliko do tretjega mesta je zmanjšal na 29 točk. AMZS je imel na VN Češke še dva predstavnika, Klemna Gerčarja in Jerneja Irta, ki pa se tudi tokrat nista uspela uvrstiti med dobitnike točk.

Četrtouvrščenega Francoza premagal za 15 sekund

Dirka je bila tako v prvi kot v drugi vožnji mirna in s tem v popolnem nasprotju z dinamično progo, ki omogoča atraktivne in dolge skoke. V prvi vožnji je Tim Gajser odlično štartal, vendar se je nato v ospredju hitro utrdil dvojec KTM. Če je povsem na začetku še kazalo na enakopraven boj med Herlingson in Cairolijem, ki mu je v obeh vožnjah uspel najboljši štart, pa je Nizozemec kaj hitro pokazal, da je letos zares neprekosljiv. Svojega prvega zasledovalca je obakrat premagal za več kot 30 sekund

Gajser se Italijanu sicer ni uspel približati in njegove uvrstitve na drugo stopničko zmagovalnega odra ni ogrožal, za nadaljevanje sezone in boj za skupno tretje mesto pa je za našega asa vsekakor opogumljajoče, da je bil svetovni prvak v MXGP iz leta 2016 z vidika tekmovalcev, ki so se uvrstili za njim, danes razred zase, kar je še zlasti potrdil v drugi vožnji, v kateri je sicer slabše štartal, a se je nato prebil na tretje mesto in četrtouvrščenega Francoza Romaina Febvreja premagal za skoraj 15 sekund

V boju za tretje mesto svetovnega prvenstva sta glavna tekmeca Gajser in Dessale

Šest tekem pred koncem sezone svetovnega prvenstva v motokrosu se potrjuje, da se bo bitka za naslov prvaka bila le med Herlingsom in Cairolijem, ki ju po dirki za VN Češke loči 30 točk. V boju za tretje mesto sta sedaj glavna tekmeca Dessale in Gajser. Razlika med njima je 29 točk, Makolčan pa ima za svojim zasledovalcem na petem mestu, Romainom Febvreom, 18 točk naskoka. Naslednja dirka svetovnega prvenstva v motokrosu bo čez štirinajst dni v belgijskem Lommelu.
 

Starejše novice