Slovenski motokros šampion Tim Gajser je četrtič v karieri in tretjič v najmočnejšem razredu MXGP postal svetovni prvak.

Naslov svetovnega prvaka razreda MXGP za leto 2020 si je Tim Gajser zagotovil na prvi vožnji predzadnje dirke v sezoni v Pietramurati v Italiji.

Dirka je potrdila, da je slovenski šampion nesporni kralj motokrosa v prestižnem razredu MXGP.

Gajser je po tekmi dejal, da je uspeha zelo vesel: »Rad bi se zahvalil vsem po vrsti, od mehanikov, sponzorjev do navijačev. Nimam besed, s katerimi bi lahko opisal ta dosežek.«

Najboljši slovenski motokrosist, ki na dirkah najvišje ravni vozi z licenco AMZS, je v kvalifikacijah postavil tretji čas. Štart prve vožnje se mu ni posrečil, saj je na prvo merjenje časa pripeljal na 13. mestu. Hitro se je zbral ter ob koncu prvega kroga prišel do 7. mesta.

V devetem krogu pa je Antonio Cairoli, sicer drugouvrščeni v skupnem seštevku točkovanja za svetovno prvenstvo, storil napako in padel. Gajser je švignil mimo Italijana in se prebil na tretje mesto, toda z njim se ni zadovoljil, čeprav je imel težave s sklopko.

Hitro je prehitel še Alessandra Lupina in pred njim je bil le še Jeremy Seewer, ki pa se Gajserjevim napadom ni vdal. Ciljno črto je prečkal drugi in to je pomenilo, da si je privozil naslov svetovnega prvaka.

Komentarji (1)

Navijac (ni preverjeno)

Bravo Tim

Starejše novice