Foto: Jure Banfi
Evropska nogometna zveza je sporočila, da se bo skupinski del evropskega prvenstva do 21 let v Sloveniji in na Madžarskem odigral brez prisotnosti gledalcev.

»Glede na zdravstveno situacijo in veljavne državne ukrepe v povezavi z virusom COVID-19, se bo skupinski del Uefa evropskega prvenstva do 21 let 2021 odigral za zaprtimi vrati,« so sporočili iz sedeža evropske nogometne zveze v Nyonu.

Ali bodo gledalci prisotni na izločilnih bojih, še ni znano

Uefa bo ob tem še naprej pozorno spremljala razvoj dogodkov in zdravstvenega stanja v obeh državah, ki gostita prvenstvo. Na podlagi ugotovitev bo naknadno sprejela tudi odločitev glede prisotnosti gledalcev v izločilnih bojih prvenstva. 

Izločilni boji bodo potekali med 31. majem in 6. junijem.

V normalnih razmerah, bi lahko bile tribune že v skupinskem delu nabito polne

Na krovne evropske nogometne organizacije, da bodo vrata za gledalce ostala zaprta, se je odzval tudi Radenko Mijatović. Predsednik Nogometne zveze Slovenije je povedal, da bi si želel drugačnega scenarija, a razume, da je v tem trenutku na prvem mestu zdravje vseh vpletenih.

»Glede na dejstvo, da je Uefa U21 evropsko prvenstvo 2021 eden največjih dogodkov, ki jih je doslej gostila Slovenija, bi si želel da bi bile tribune že v skupinskem delu evropskega prvenstva nabito polne,« je povedal. 

Dodaja, da žal aktualno zdravstveno stanje v obeh državah gostiteljicah trenutno tega ne dopušča, zato je takšna odločitev pričakovana in pravilna: »Najprej moramo misliti na zdravje, šele na to na vse ostalo.«

Mijatović ob tem poudarja, da bo mlada reprezentanca Slovenije kljub temu potrebovala podporo navijačev in vse ljubitelje nogometa vabi pred televizijske zaslone. Verjame, da se bomo vsi skupaj veselili uvrstitve v drugi del tekmovanja, kjer upa na polne tribune in prvovrstni spektakel.

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Bojaan91

Oh to je pa velika škoda, da bo sameval, ampak žal je takšno stanje kot je... Lahko bi bilo zagotovo že bolje, če evropska unija ne bi imela takšne birokracije... pa pustimo sedaj to. Upajmo, da bo prvenstvo uspešno kljub temu, da ne bo navijačev vsekakor pa verjamem, da bo veliko gledalcev pred malimi zasloni...zagotovo se bo veliko stavilo tudi na bet365 stavnici ;)

dd (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

sameval bo tudi leta 2030, p(l)andemija se ne bo NIKOLI končala, to je jasno vsem razen totalnim prestrašenim idiotom, vam bojo že lansirali nove "seve" ki so imuni na cepiva da bojo lahko to sranje od katere imajo določeni elitneži velikansko korist vlekli še naslednjih 10 let

Jakove (nepreverjen)

Nije žvaka za seljaka kao nije gradska cipela za seljačku nogu.

In reply to by dd (nepreverjen)

dd (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

nauči se slovensko al pa se deportiraj, debil.

In reply to by Jakove (nepreverjen)

Jakove (nepreverjen)

ja se ne krijem kao ti. Mogli bi it zajedno nema veze što moraš ti do Kosova.

In reply to by dd (nepreverjen)

Starejše novice